Huis voor democratie en rechtsstaat

Themawandeling: Politieke Moorden

Debatterende Kamerleden, ministers met dikke dossiers onder de arm en de premier in het Torentje: zo ken je het politieke centrum van Den Haag waarschijnlijk vooral. Maar wist je dat zich op en rond het Binnenhof ook minder fraaie momenten in de geschiedenis hebben afgespeeld? Ontdek onverwachte verhalen over deze historische plek tijdens een themarondleiding over politieke moord en doodslag uit het verre en meer recente verleden.

Wie was Johan van Oldenbarnevelt eigenlijk en waarom werd hij onthoofd op het Binnenhof? Hoe zat het ook weer met de gebroeders De Witt? En wat gebeurde er in Den Haag na de moord op LPF-leider Pim Fortuyn in 2002?

Praktische informatie

  • Prijs: €11,00 per persoon. €5,50 op vertoon van de Ooievaarspas*
  • Tickets: boek tickets voor deze speciale wandeling gemakkelijk via ons online reserveringssysteem
  • Taal: De voertaal van de wandeling is Nederlands. Helaas is het niet mogelijk om een audioguide te reserveren voor deze wandeling

*Het Bezoekerscentrum van ProDemos accepteert de Ooievaarspas. Op vertoon van je Ooievaarspas krijg je 50% korting op onze rondleidingen en wandelingen.. Voer hiervoor bij het maken van je reservering de code OOIEVAAR in. Neem wel je pas mee naar de rondleiding, want alleen op vertoon van de pas is de korting daadwerkelijk geldig.

Let op:

  • Tijdens de wandelingen worden er geen gebouwen bezocht. Je kunt gebouwen dus niet van binnen bezichtigen. Als je graag gebouwen van binnen wilt bekijken, ga dan mee op één van onze rondleidingen.
  • Vanaf zaterdag 6 november heeft iedereen van 13 jaar en ouder voor deelname aan onze stadswandelingen, rondleidingen en bezoek aan de tentoonstelling Tegen! een coronatoegangsbewijs nodig. We checken de QR-code bij de ingang van ons Bezoekerscentrum. Daarnaast werken we met een bezoekersprotocol. Lees dit goed door voor je een bezoek brengt aan ProDemos.

Coronamelding

De Tweede Kamer heeft besloten de komende tijd geen groepen meer toe te laten. Dat heeft consequenties voor onze Haagse programma's.
Lees meer