Huis voor democratie en rechtsstaat

Themawandeling: Het Binnenhof in de Tweede Wereldoorlog

Fotograaf H.A.W. Douwes, collectie Haags Gemeentearchief

Tijdens deze rondleiding staan we voornamelijk stil bij de Duitse bezetting van Nederland. Dit omdat deze op zoveel plekken op en rond het Binnenhof zijn sporen heeft achtergelaten. De bezetting had natuurlijk gevolgen voor de hele samenleving, zo ook voor het leven op en rond het Binnenhof. Wat gebeurde hier in de jaren tussen 1940 en 1945? Waarom vluchtte Koningin Wilhelmina naar Londen? Vergaderden de Tweede en Eerste Kamer tijdens deze jaren? En wat was bruine Prinsjesdag? Op deze vragen en meer krijg je antwoord.

Onder leiding van een van onze deskundige gidsen kom je langs tal van bekende en belangrijke plekken, waaronder Paleis Noordeinde, het Kabinet van de Koning, het Plein en de Ridderzaal. Tijdens de hele rondleiding krijg je historisch en indrukwekkend beeldmateriaal te zien van al deze plekken.

Praktische informatie

  • Duur: 90 minuten
  • Prijs: € 9,00 per persoon. Met de Ooievaarspas* € 4,50 per persoon
  • Reserveren: Tickets zijn te verkrijgen via ons online reserveringssysteem.
  • Taal: De voertaal van de rondleiding is Nederlands. Helaas is het niet mogelijk om een audioguide te reserveren voor deze rondleiding.
  • Maximaal aantal deelnemers: 14 personen

*Het Bezoekerscentrum van ProDemos accepteert de Ooievaarspas. Op vertoon van je pas krijg je 50% korting op onze rondleidingen. Voer hiervoor bij het maken van je reservering de code OOIEVAAR in. Neem wel je pas mee naar de rondleiding, want alleen op vertoon van de pas is de korting daadwerkelijk geldig.

Let op:

  • De locaties worden niet van binnen bezichtigd tijdens deze themawandeling.
  • In verband met de coronamaatregelen hebben we een bezoekersprotocol. Lees dit goed door voor je een bezoek brengt aan ProDemos.

Coronamelding

Ons bezoekerscentrum en Fort de Bilt zijn open, en we voeren programma's uit in het land voor vmbo en havo/vwo.
Bekijk het laatste coronanieuws