Huis voor democratie en rechtsstaat

Themawandeling: Politiek Den Haag in de Tweede Wereldoorlog

Wandel mee door Den Haag en ontdek hoe Nederland werd bestuurd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Onder leiding van onze deskundige gidsen trek je langs belangrijke plekken en krijg je antwoord op vragen zoals: Hoe kwam Nederland onder Duits gezag? Wat gebeurde er met het parlement, de regering en de koningin? En wat gebeurde er op ‘Bruine Prinsjesdag’?

Deze themawandeling behandelt de geschiedenis van politiek Den Haag tijdens de Tweede Wereldoorlog. Je hoort hoe het staatsbestel zoals we dat kenden in de jaren ’30 werd afgeschaft en Nederland een bestuur kreeg onder Duits gezag. Bij belangrijke locaties, zoals Paleis Noordeinde, Hotel Des Indes en het Kabinet van de Koning, wordt stilgestaan en ingegaan op wat daar precies gebeurde tussen 1940 en 1945. Ook kun je al jouw vragen stellen.

Praktische informatie

  • Duur: 75 minuten (5 kwartier)
  • Prijs: € 7,50 per persoon
  • Reserveren: bestel je ticket via ons online reserveringssysteem. De rondleiding wordt aangeboden op 3 mei, 6 mei en 7 mei 2022.
  • Route: startpunt van de stadswandeling is het bezoekerscentrum van ProDemos (Hofweg 1). Eindpunt is de tijdelijke locatie van de Tweede Kamer naast het Centraal Station.
  • Taal: De voertaal van de rondleiding is Nederlands.
  • Maximaal aantal deelnemers: 14 personen

Let op: De locaties worden niet van binnen bezichtigd tijdens deze themawandeling.

Ook leuk: ga mee met de stadswandeling ‘Binnenhof van buiten’ of met onze rondleidingen naar de Eerste Kamer en de Tweede Kamer.