Huis voor democratie en rechtsstaat

Terug naar de Republiek

Europa bestond in de 17de en 18de eeuw grotendeels uit koninkrijken. Een van de belangrijkste uitzonderingen was de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden, die van 1588 tot 1795 heeft bestaan.

Deze republiek speelde een voorname rol op het wereldtoneel, met de succesvolle VOC, de groeiende economie, de bloei van kunst en wetenschap en de grote militaire overwinningen op Engeland en Spanje. In politiek opzicht maakte de Republiek soms turbulente tijden door. Den Haag was vaak het middelpunt van deze ontwikkelingen of gebeurtenissen.

De wandeling Terug naar de Republiek voert onder andere langs het Binnenhof, waar in de Ridderzaal de Acte van Abdicatie werd ondertekend. Prins Maurits was de eerste Oranje-stadhouder die hier woonde. Daarnaast komt u langs de Kloosterkerk, paleis Noordeinde en uiteraard de Gevangenpoort. Indien mogelijk bezoeken wij met de wandeling ook de Ridderzaal.

Deze wandeling boeken

De stadswandelingen van ProDemos zijn het hele jaar door te boeken voor groepen (max. 25 personen). De kosten bedragen € 200,- (inclusief btw). Neem hiervoor contact met ons op.

Zelf wandelen met wandelkaartje

U kunt deze route ook zelfstandig lopen, met behulp van het wandelkaartje.

Koop het kaartje in onze  webshop of in ons Bezoekerscentrum voor € 1,- of  download het kaartje (gratis).