Huis voor democratie en rechtsstaat

Audiotour Binnenhof

Een foto ter illustratie van de audiotour van ProDemos. Een foto van het Binnenhof tegen een blauwe lucht. Je ziet rechts de Ridderzaal en links de Eerste Kamer, beide gebouwen zijn in grijze steen uitgevoerd. Op de voorgrond staat de fontein. Over de foto is in geel en roze een groot icoon van een koptelefoon heen geplaatst.

Met deze audiotour volg je via je koptelefoon (dus zonder gids) een wandeling langs belangrijke plekken op en rond het Binnenhof: het centrum van onze parlementaire democratie.

De wandeling brengt je onder andere langs de Eerste Kamer, de Tweede Kamer en de Ridderzaal, het torentje van de minister-president en nog veel meer historische en interessante plekken van dit bijzondere stukje Den Haag. Weet jij bijvoorbeeld waar het torentje vroeger voor werd gebruikt? Je hoort er alles over via je koptelefoon.

Praktische informatie

  • Duur: 45 – 60 minuten. Je mag de audiotour maximaal 1,5 uur meenemen. Het laatste tijdstip dat je de audioset kunt ophalen is 15.00 uur.
  • Prijs: €6,00 per persoon. Met een Ooievaarspas* €3,00 per persoon.
  • Reserveren: de audiotour reserveer je gemakkelijk via ons online reserveringssysteem.
  • Taal: De voertaal van de audiotour is Nederlands.
  • Let op: in verband met de coronamaatregelen vragen we je een eigen hoofdtelefoon of oortjes mee te nemen. Wanneer je oortjes niet geschikt zijn voor onze audioguides krijg je van ons een koptelefoon. De audioguides hebben een 3,5 mm (mini-jack)-aansluiting.

*Het Bezoekerscentrum van ProDemos accepteert de Ooievaarspas. De wandeling ‘Het Binnenhof en omgeving’ is op vertoon van de pas gratis. Voer hiervoor bij het maken van je reservering de code OOIEVAAR in. Neem wel je pas mee naar de rondleiding, want alleen op vertoon van de pas is de korting daadwerkelijk geldig.

Let op:

  • Tijdens de audiotour bezoek je de gebouwen niet van binnen. Als je graag gebouwen van binnen wil bekijken, ga dan mee op één van onze rondleidingen.
  • Vanaf zaterdag 6 november heeft iedereen van 13 jaar en ouder voor deelname aan onze stadswandelingen, rondleidingen en bezoek aan de tentoonstelling Tegen! een coronatoegangsbewijs nodig. We checken de QR-code bij de ingang van ons Bezoekerscentrum. Daarnaast werken we met een bezoekersprotocol. Lees dit goed door voor je een bezoek brengt aan ProDemos.