Huis voor democratie en rechtsstaat

Spannende kinderrondleiding

Als ik de baas zou zijn…

kinderrondleiding-prodemos-1

Altijd al koning(in) of minister willen zijn? Dat kan bij ProDemos! Tijdens de Kinderrondleiding van ProDemos gaan kinderen op ontdekkingstocht naar het Binnenhof met een koffertje vol bijzondere voorwerpen…

Waar leest de koning de troonrede voor? En hoe ziet zijn troon eruit? Onze enthousiaste gidsen leggen het allemaal uit. De kinderen mogen van alles vragen en kunnen muntjes verdienen, die ze later als échte ministers van Financiën mogen uitgeven. Waar zou het geld naartoe gaan als zij de baas van Nederland waren?

Op naar de Ridderzaal!

De rondleiding is gekoppeld aan Prinsjesdag, en de kinderen krijgen dan ook uitgebreid de Ridderzaal van binnen te zien. De Eerste en Tweede Kamer worden niet bezocht. Tip: tijdens Kinderrijk wordt soms wel de Tweede Kamer bezocht.

Voor wie?

De Kinderrondleiding is bedoeld voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. De kinderen kunnen alleen meedoen aan de rondleiding onder begeleiding van een volwassene. (let op: de Ridderzaal is niet toegankelijk voor mensen die (zeer) slecht ter been zijn, omdat de zaal alleen via trap te bereiken is)

Praktische informatie

  • Duur: 60 minuten
  • Prijs: 5,50 euro per persoon. Met Ooievaarspas € 2,75.
  • Wanneer: Iedere zaterdag om 13.00 uur. In de Haagse schoolvakanties wordt de Kinderrondleiding vrijwel dagelijks aangeboden.
  • Reserveren kan via ons online reserveringssysteem of aan de balie van ons Bezoekerscentrum.