Huis voor democratie en rechtsstaat

Spannende kinderrondleiding

ProDemos organiseert een rondleiding speciaal voor kinderen van 6 t/m 12 jaar die elke zaterdag om 13.00 uur en elke woensdag om 13.30 uur van start gaat. In de Haagse schoolvakanties worden de rondleidingen vrijwel dagelijks aangeboden.

Als ik de baas zou zijn…

kinderrondleiding-prodemos-1

Altijd al koning(in) of minister willen zijn? Dat kan bij ProDemos! Tijdens de kinderrondleiding van ProDemos gaan kinderen op ontdekkingstocht door het Binnenhof met een koffertje vol bijzondere voorwerpen…

Waar leest de koning de troonrede voor? En hoe ziet zijn troon eruit? Onze enthousiaste en lieve gidsen leggen het allemaal uit. De kinderen mogen van alles vragen en kunnen muntjes verdienen, die ze later als échte ministers van Financiën mogen uitgeven. Waar zou het geld naartoe gaan als zij de baas waren?

Voor wie?

BvV Kinderrondleiding 22De kinderrondleiding is bedoeld voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. De kinderen kunnen alleen meedoen aan de rondleiding onder begeleiding van een volwassene. (let op: de Ridderzaal is niet toegankelijk voor mensen die (zeer) slecht ter been zijn, omdat de zaal alleen via trap te bereiken is)

Reserveren

De kinderrondleiding duurt een uur en bevat een bezoek aan de Ridderzaal. De kosten voor de rondleiding zijn 5,50 euro per persoon. Om de actuele tijden te bekijken en om te reserveren: ga naar ons reserveringssysteem.

Het is ook mogelijk om een extra kinderrondleiding aan te vragen, bijvoorbeeld voor een kinderfeestje. U koopt de kinderrondleiding dan uit door te betalen voor het maximum aantal deelnemers (30 x €5,50 = €165,00). Neem hiervoor contact op met onze afdeling Op maat via: 070 – 757 02 00 of opmaat@prodemos.nl.

Den Haag, 20140503, Kinderen en ouders krijgen een rondleiding over het binnenhof vanuit ProDemos Bart van Vliet