Huis voor democratie en rechtsstaat

ProDemos stopt tijdelijk met de (groeps-) rondleidingen naar het Binnenhof i.v.m. het coronavirus

Begeleider Maria in de Tweede Kamer met leerlingen tijdens een educatief programma van ProDemos

Read the english version of this page here

In Nederland gelden sinds zondag 15 maart 2020 maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Op 31 maart heeft het kabinet besloten dat alle coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. In de week vóór 28 april beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is.

Bezoekerscentrum gesloten

ProDemos volgt het advies van het kabinet en het RIVM in haar maatregelen ten aanzien van haar activiteiten. Dat betekent dat ProDemos voorlopig helaas geen rondleidingen kan bieden op en rond het Binnenhof. Ook de Eerste Kamer en de kelder van de Ridderzaal zijn vanwege de maatregelen tijdelijk gesloten.

In verband met het coronavirus werken de meeste medewerkers bij ProDemos thuis. Hierdoor kan het iets langer duren voordat wij op vragen kunnen reageren via mail of telefoon. Wij vragen begrip hiervoor.

Veel gestelde vragen m.b.t. de tijdelijke stopzetting van rondleidingen naar het Binnenhof

Ik heb geen bericht ontvangen. Gaat mijn rondleiding door?
Heb je een rondleiding geboekt bij ProDemos in de periode van 13 maart tot en met 10 mei, dan gaat de rondleiding niet door. Mogelijk hebben we je (nog) niet kunnen bereiken of geen (correcte) contactgegevens.

Heb je vragen over je boeking en staat het antwoord niet op deze pagina, neem dan bij voorkeur per e-mail contact op met info@prodemos.nl. Telefonisch is ProDemos tussen 09.00 en 17.00 uur bereikbaar op 070 -7570 200.

Ik heb een rondleiding geboekt na 10 mei. Gaat mijn rondleiding door?
De tijdelijke stopzetting van de rondleidingen naar de Tweede Kamer en/of het Binnenhof geldt voorlopig tot en met 10 mei. In de komende weken wordt besloten of de maatregel moet worden verlengd n.a.v. het kabinetsbeleid aangaande het coronavirus.

Boekingen die reeds gemaakt waren, blijven staan tot duidelijk is of deze doorgang kunnen vinden. Wanneer de boekingen onverhoopt geannuleerd moeten worden, nemen we persoonlijk contact op met de boeker.

Mijn rondleiding is geannuleerd. Wanneer en hoe kan ik een nieuwe rondleiding boeken?
Op dit moment is het niet mogelijk om rondleidingen bij ons Bezoekerscentrum te boeken voor de periode tot 1 juli 2020. Boekingen die reeds gemaakt waren, blijven staan tot duidelijk is of deze doorgang kunnen vinden. Wanneer de boekingen onverhoopt geannuleerd moeten worden, nemen we contact op met de boeker.

Zodra bekend is wanneer onze rondleidingen weer kunnen starten, zullen wij het reserveringssysteem weer open zetten. Houd daarvoor de website in de gaten. Dit geldt ook voor reguliere groepsboekingen. Via ProDemos Arrangementen geboekt? Neem dan te zijner tijd weer contact op via arrangement@prodemos.nl

Ik heb kosten gemaakt voor de tickets. Kan ik die terug ontvangen?
De kosten voor de tickets en groepsarrangementen worden gerestitueerd. ProDemos zal hierover persoonlijk contact opnemen met iedereen die een (groeps)rondleiding heeft geboekt in de periode tot en met 10 mei.
Gezien het grote aantal boekingen kan dit enige tijd in beslag nemen.

Kan ik de Eerste Kamer en de Ridderzaal nog wel bezoeken?
Ook de Eerste Kamer en de Ridderzaal zijn voorlopig gesloten voor publiek.

Ik heb met een school een educatief programma geboekt. Worden deze ook geannuleerd?
Voor informatie over onze educatieve programma’s kunt u hier terecht.

Ik heb een vraag die hier niet bij staat. Wat moet ik nu doen?
Heb je vragen over je boeking en staat het antwoord niet op deze pagina, neem dan bij voorkeur per e-mail contact op met info@prodemos.nl. Telefonisch is ProDemos tussen 09.00 en 17.00 uur bereikbaar op 070 -7570 200.