Huis voor democratie en rechtsstaat

ProDemos stopt tijdelijk met de (groeps-) rondleidingen naar het Binnenhof i.v.m. het coronavirus

Begeleider Maria in de Tweede Kamer met leerlingen tijdens een educatief programma van ProDemos

Read the english version of this page here

In Nederland gelden sinds half maart uiteenlopende maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Inmiddels worden verschillende maatregelen versoepelt. Zo gaan kinderen in het basisonderwijs weer naar school en begin juni zal het voortgezet onderwijs stapsgewijs hervat worden. Overige maatregelen, onder andere met betrekking tot evenementen en de cultuursector worden stapgewijs versoepeld. Lees hier meer over de maatregelen van het kabinet.

Bezoekerscentrum gesloten

ProDemos volgt de maatregelen van het kabinet. Deze hebben direct en indirecte gevolgen voor onze educatieve programma’s, maar ook voor activiteiten die we organiseren voor het algemene publiek en/of in samenwerking met onze partners.

De Eerste en Tweede Kamer blijven tot en met het zomerreces gesloten voor publiek. Het ProDemos Bezoekerscentrum blijft daarom voorlopig gesloten tot duidelijk is op welke termijn en in welke vorm we weer rondleidingen kunnen geven. Daarnaast is het tot 1 september niet mogelijk om rondleidingen te boeken. 

ProDemos informeert bezoekers die een rondleiding hadden geboekt in de periode tot en met 30 juni per e-mail. Boekingen na die datum blijven staan tot duidelijk is of deze doorgang kunnen vinden. Wanneer deze boekingen onverhoopt geannuleerd moeten worden, nemen we contact op met de boeker. 

Andere activiteiten

Bijeenkomsten en evenementen zijn tot 1 september afgelast. Via onze website zijn wel eerdere evenementen terug te luisteren of te lezen: https://prodemos.nl/agenda/lees-luister/

Bereikbaarheid ProDemos

In verband met het coronavirus werken de meeste medewerkers bij ProDemos thuis. Hierdoor kan het iets langer duren voordat wij op vragen kunnen reageren via mail of telefoon. Wij vragen begrip hiervoor.

Veel gestelde vragen m.b.t. de tijdelijke stopzetting van rondleidingen naar het Binnenhof

Ik heb geen bericht ontvangen. Gaat mijn rondleiding door?
Heb je een rondleiding geboekt bij ProDemos in de periode van 13 maart tot en met maandag 30 juni, dan gaat de rondleiding niet door. Mogelijk hebben we je (nog) niet kunnen bereiken of geen (correcte) contactgegevens.

Heb je vragen over je boeking en staat het antwoord niet op deze pagina, neem dan bij voorkeur per e-mail contact op met info@prodemos.nl. Telefonisch is ProDemos tussen 09.00 en 17.00 uur bereikbaar op 070 -7570 200.

Ik heb een rondleiding geboekt na 30 juni 2020. Gaat mijn rondleiding door?
De tijdelijke stopzetting van de rondleidingen naar de Tweede Kamer en/of het Binnenhof geldt voorlopig tot en met 30 juni 2020. In de komende weken wordt besloten of de maatregel moet worden verlengd n.a.v. het kabinetsbeleid aangaande het coronavirus.

Boekingen die reeds gemaakt waren, blijven staan tot duidelijk is of deze doorgang kunnen vinden. Wanneer de boekingen onverhoopt geannuleerd moeten worden, nemen we persoonlijk contact op met de boeker.

Mijn rondleiding is geannuleerd. Wanneer en hoe kan ik een nieuwe rondleiding boeken?
Op dit moment is het niet mogelijk om rondleidingen bij ons Bezoekerscentrum te boeken voor de periode tot 1 september 2020. Dit omdat het nog te onduidelijk is of en in welke vorm we weer rondleidingen kunnen geven. Ook de Eerste Kamer en de kelder van de Ridderzaal zijn vanwege de maatregelen tijdelijk gesloten.

Boekingen die reeds gemaakt waren, blijven staan tot duidelijk is of deze doorgang kunnen vinden. Wanneer de boekingen onverhoopt geannuleerd moeten worden, nemen we contact op met de boeker.

Zodra bekend is wanneer onze rondleidingen weer kunnen starten, zullen wij het reserveringssysteem weer open zetten. Houd daarvoor de website in de gaten. Dit geldt ook voor reguliere groepsboekingen. Via ProDemos Arrangementen geboekt? Neem dan te zijner tijd weer contact op via arrangement@prodemos.nl

Ik heb kosten gemaakt voor de tickets. Kan ik die terug ontvangen?
De kosten voor de tickets en groepsarrangementen worden gerestitueerd. ProDemos zal hierover per e-mail contact opnemen met iedereen die een (groeps)rondleiding heeft geboekt in de periode tot en met 30 juni 2020. Gezien het grote aantal boekingen kan dit enige tijd in beslag nemen.

Kan ik de Eerste Kamer, de Tweede Kamer en de Ridderzaal nog wel bezoeken?
Ook de Eerste Kamer, de Tweede Kamer en de Ridderzaal zijn voorlopig gesloten voor publiek.

Ik heb met een school een educatief programma geboekt. Worden deze ook geannuleerd?
Voor informatie over onze educatieve programma’s kunt u hier terecht.

Ik heb een vraag die hier niet bij staat. Wat moet ik nu doen?
Heb je vragen over je boeking en staat het antwoord niet op deze pagina, neem dan bij voorkeur per e-mail contact op met info@prodemos.nl. Telefonisch is ProDemos tussen 09.00 en 17.00 uur bereikbaar op 070 -7570 200.