Huis voor democratie en rechtsstaat

ProDemos start weer met rondleidingen naar het Binnenhof

Begeleider Maria in de Tweede Kamer met leerlingen tijdens een educatief programma van ProDemos

– bijgewerkt maandag 6 juli –

In Nederland gelden sinds half maart uiteenlopende maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Inmiddels worden verschillende maatregelen versoepelt. Zo mogen leerlingen in het voortgezet onderwijs komend schooljaar weer gewoon naar school. Overige maatregelen, onder andere met betrekking tot evenementen en de cultuursector worden stapgewijs versoepeld.

Bezoekerscentrum gesloten

De Tweede Kamer blijft tot en met het zomerreces gesloten voor publiek, maar half juli starten we weer met een speciale Binnenhoftour naar de Ridderzaal, wat op dit moment tevens de alternatieve vergaderlocatie is van de  Eerste Kamer. Het aantal deelnemers is beperkt, zodat we de 1.5 meter kunnen waarborgen. Kijk hier voor meer informatie over de Binnenhof Tour.

Het ProDemos Bezoekerscentrum blijft voorlopig nog gesloten. 

ProDemos heeft bezoekers die een rondleiding hadden geboekt in de periode tot en met 31 augustus per e-mail geïnformeerd. Boekingen na die datum blijven staan tot duidelijk is of deze doorgang kunnen vinden. Wanneer deze boekingen onverhoopt geannuleerd moeten worden, nemen we contact op met de boeker. 

Andere activiteiten

Fysieke bijeenkomsten en evenementen zijn tot 1 september afgelast, maar vinden plaats online. Vanaf september starten we weer met bijeenkomsten in aangepaste vorm; fysiek, hybride of online. Bekijk ze in onze agenda.  

Bereikbaarheid ProDemos

In verband met het coronavirus werken de meeste medewerkers bij ProDemos thuis. Hierdoor kan het iets langer duren voordat wij op vragen kunnen reageren via mail of telefoon. Wij vragen begrip hiervoor.

Veel gestelde vragen m.b.t. de tijdelijke stopzetting van rondleidingen naar het Binnenhof

Ik heb geen bericht ontvangen. Gaat mijn rondleiding door?
Heb je een rondleiding geboekt bij ProDemos in de periode van 13 maart tot en met maandag 31 augustus, dan gaat de rondleiding niet door. Mogelijk hebben we je (nog) niet kunnen bereiken of geen (correcte) contactgegevens.

Heb je vragen over je boeking en staat het antwoord niet op deze pagina, neem dan bij voorkeur per e-mail contact op met info@prodemos.nl. Telefonisch is ProDemos tussen 09.00 en 17.00 uur bereikbaar op 070 -7570 200.

Ik heb een rondleiding geboekt na 31 augustus. Gaat mijn rondleiding door?
De tijdelijke stopzetting van de rondleidingen naar de Tweede Kamer en/of het Binnenhof geldt voorlopig tot en met 31 augustus 2020. In de komende weken wordt besloten of de maatregel moet worden verlengd n.a.v. het kabinetsbeleid aangaande het coronavirus.

Boekingen die reeds gemaakt waren, blijven staan tot duidelijk is of deze doorgang kunnen vinden. Wanneer de boekingen onverhoopt geannuleerd moeten worden, nemen we persoonlijk contact op met de boeker.

Mijn rondleiding is geannuleerd. Wanneer en hoe kan ik een nieuwe rondleiding boeken?
Half juli starten we weer met een speciale Binnenhoftour naar de Ridderzaal, wat op dit moment tevens de alternatieve vergaderlocatie is van de  Eerste Kamer. Het aantal deelnemers is beperkt, zodat we de 1.5 meter kunnen waarborgen. Kijk hier voor meer informatie over de Binnenhof Tour..

Boekingen die reeds gemaakt waren, blijven staan tot duidelijk is of deze doorgang kunnen vinden. Wanneer de boekingen onverhoopt geannuleerd moeten worden, nemen we contact op met de boeker.

Ik heb kosten gemaakt voor de tickets. Kan ik die terug ontvangen?
De kosten voor de tickets en groepsarrangementen worden gerestitueerd. ProDemos zal hierover per e-mail contact opnemen met iedereen die een (groeps)rondleiding heeft geboekt in de periode tot en met 31 augustus 2020. Gezien het grote aantal boekingen kan dit enige tijd in beslag nemen.

Kan ik de Eerste Kamer, de Tweede Kamer en de Ridderzaal nog wel bezoeken?
De Eerste Kamer en de Tweede Kamer zijn voorlopig gesloten voor publiek. De Ridderzaal is alleen te bezoeken met ProDemos.

Ik heb met een school een educatief programma geboekt. Worden deze ook geannuleerd?
Voor informatie over onze educatieve programma’s kunt u hier terecht.

Ik heb een vraag die hier niet bij staat. Wat moet ik nu doen?
Heb je vragen over je boeking en staat het antwoord niet op deze pagina, neem dan bij voorkeur per e-mail contact op met info@prodemos.nl. Telefonisch is ProDemos tussen 09.00 en 17.00 uur bereikbaar op 070 -7570 200.