Huis voor democratie en rechtsstaat

Binnenhof Tour

Op dagen dat de Eerste en Tweede Kamer gesloten zijn voor publiek, biedt ProDemos als alternatief de Binnenhof Tour aan.

Tijdens deze tour breng je een bezoek aan de Ridderzaal en neemt onze gids je mee langs de mooiste en belangrijkste plekken op en rond het Binnenhof. Onderdeek van het programma is een korte film over het ontstaan van het Binnenhof en de ontwikkeling van de Nederlandse politiek.

Ridderzaal

Bijna 800 jaar geleden werd begonnen met de bouw van de Ridderzaal. Sindsdien heeft het gebouw veel bijzondere functies gehad. Wist je bijvoorbeeld dat hier eeuwenlang een rechtbank heeft gezeten en dat je dat nog steeds terug kunt zien? Of dat de Franse troepen van Napoleon hier hun excercitie- en slaapruimte hadden? En wist je dat de troonrede pas sinds 1904 in de Ridderzaal wordt uitgesproken? Tijdens deze tour neemt de gids je mee door 800 jaar politieke geschiedenis.

Praktische informatie

  • Duur: 90 minuten
  • Prijs: €10,50 per persoon. Met Ooievaarspas €5,25.
  • Reserveren kan via ons online reserveringssysteem of aan de balie van ons Bezoekerscentrum
  • De meeste rondleidingen worden gegeven in het Nederlands, maar soms in het Engels. Dit is te zien in het reserveringssysteem. Voor niet-Nederlands sprekende gasten is een audio guide beschikbaar in het Engels, Duits, Frans, Italiaans of Spaans of een hand-out in het Chinees, Russisch, Pools of Japans.

De Ridderzaal is niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers of mensen die zeer slecht ter been zijn, omdat deze alleen per trap bereikbaar is.

Ooievaarspas

Het Bezoekerscentrum van ProDemos accepteert de Ooievaarspas. Op vertoon van je pas krijg je 50% korting. Voer hiervoor bij het maken van je reservering de code OOIEVAAR in. Neem wel je pas mee naar de rondleiding, want alleen op vertoon van de pas is de korting daadwerkelijk geldig.