Huis voor democratie en rechtsstaat

Audiotour ingesproken door Ferry Mingelen

Ontdek politiek Den Haag aan de hand van de anekdotes van politiek commentator Ferry Mingelen. Speciaal voor ProDemos heeft Ferry Mingelen een audiotour ingesproken, waarin historische en politieke feiten worden afgewisseld met de persoonlijke ervaringen van de oud-politiek verslaggever in Den Haag.

 

Inhoud audiotour (toelichting bij plekken via koptelefoon)

Tijdens de audiotour van Ferry Mingelen maakt u al wandelend met een koptelefoon een rondje langs vijftien plekken op en rond het Binnenhof, waaronder de Hofvijver, de Gevangenpoort, het standbeeld van Johan de Witt, de Eerste en Tweede Kamer, het Torentje van de minister–president en natuurlijk perscentrum Nieuwspoort. Bij iedere locatie hoort u Ferry Mingelen via de koptelefoon iets over de geschiedenis of de politieke betekenis van deze plek vertellen en voegt hij daar ook een persoonlijk verhaal aan toe. Zo leert u politiek Den Haag kennen door de ogen van een ervaringsdeskundige.

Ferry Mingelen

Ferry Mingelen is al 30 jaar actief als politiek journalist. Hij begon in 1984 als presentator bij de NOS en heeft veel historische momenten meegemaakt op en rondom het Binnenhof. Het startpunt van de wandeling, de Hofweg, is een bekende plek voor Mingelen. Jarenlang presenteerde hij vanaf de eerste verdieping van dit gebouw vele live-uitzendingen voor de Haagse afdeling van de NOS.

Kosten en reserveren

De audiotour duurt ongeveer 1 uur en kost € 5,50 per persoon. U kunt de audiotour met maximaal vier personen tegelijk wandelen.

Reserveren van de audiotour Ferry Mingelen kan via het online reserveringssysteem.

In het reserveringssysteem kiest u voor een tijdvak van anderhalf uur waarin u de koptelefoon van de audiotour kunt ophalen en weer inlevert, bijvoorbeeld van 10:00-11.30 uur, 13:00-14:30 uur of van 15:00-16:30 uur.

U kunt de audiotour afhalen bij het Bezoekerscentrum van ProDemos. Wij vragen u daarbij om een borg achter te laten van €50,-. Contact en route

Let op: deze audiotour verschaft u geen toegang tot de gebouwen. Wilt u tóch de gebouwen betreden? Boek dan een rondleiding bij ons Bezoekerscentrum.