Huis voor democratie en rechtsstaat

Voor kinderen

Ook voor kinderen is er op het Binnenhof veel te ontdekken! Ga met je kind mee met onze speciale kinderrondleiding of laat hem of haar op een leuke manier de politiek ontdekken tijdens Kinderrijk.

Mededeling i.v.m. het coronavirus

In Nederland gelden sinds zondag 15 maart 2020 maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Op 31 maart heeft het kabinet besloten dat alle coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. In de week vóór 28 april beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is. Voor ProDemos betekent dit onze activiteiten op dit gebied, zoals evenementen en bijeenkomsten ook tot 1 juni zijn geannuleerd.

Via onze website zijn wel eerdere evenementen terug te luisteren of te lezen: https://prodemos.nl/agenda/lees-luister/

Kinderrondleidingen

Elke zaterdag is er bij ProDemos een spannende rondleiding voor kinderen van 6 t/m 12 jaar, die om 13.00 van start gaat. De kinderen gaan op ontdekkingstocht naar de Ridderzaal met een koffertje vol bijzondere voorwerpen.

Tijdens de Haagse schoolvakanties organiseren we deze rondleiding vrijwel dagelijks.

Meer over de Kinderrondleiding

Kinderrijk

In de meeste schoolvakanties openen we op één van de vrije dagen ons Kinderrijk. Al knutselend, spelend en luisterend ontdekken kinderen in Kinderrijk hoe de Tweede Kamer er van binnen uitziet, hoe het pluche van de troon van de koning voelt en dat je ook zelf politicus kunt worden. Vast onderdeel is een bezoek aan de Ridderzaal of de Tweede Kamer en een gesprek met Tweede Kamerleden.

Ieder Kinderrijk heeft een ander thema met telkens weer nieuwe programmaonderdelen, zoals ‘Bouw je ideale land’, ‘Stel al je vragen aan echte politici!’ en ‘Bedenk een nieuw kapsel voor de Koning’.

Data in 2020:

Reserveren is mogelijk na openzetting van het evenement. In dat geval kun je op de datum klikken om naar het online reserveringssysteem te gaan.

Bekijk een voorproefje van Kinderrijk:

“Je kunt hier echt met gemak een hele dag doorbrengen. Wij waren er van 11.00 uur tot 14.30 uur en hebben niet eens alles gezien of gedaan.”
– Moeder van Kinderrijk-bezoeker

Heb je vragen over de kinderrondleiding of Kinderrijk? Neem dan contact op met ons Bezoekerscentrum via e-mail of op telefoonnummer 070-7570200. Ook kun je ons een bericht sturen via Facebook of Twitter.