Huis voor democratie en rechtsstaat

Voor kinderen

Mededeling i.v.m. het coronavirus

In Nederland gelden sinds zondag 15 maart 2020 maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Fysieke activiteiten zoals Kinderrijk en onze reguliere Kinderrondleiding op de zaterdag kunnen daarom voorlopig niet plaatsvinden.

De informatie hieronder is voorlopig niet geldig.


Ook voor kinderen is er op het Binnenhof veel te ontdekken! Ga met je kind mee met onze speciale kinderrondleiding of laat hem of haar op een leuke manier de politiek ontdekken tijdens Kinderrijk.

Kinderrondleidingen

Elke zaterdag is er bij ProDemos een spannende rondleiding voor kinderen van 6 t/m 12 jaar, die om 13.00 van start gaat. De kinderen gaan op ontdekkingstocht naar de Ridderzaal met een koffertje vol bijzondere voorwerpen.

Tijdens de Haagse schoolvakanties organiseren we deze rondleiding vrijwel dagelijks.

Meer over de Kinderrondleiding

Kinderrijk

In de meeste schoolvakanties openen we op één van de vrije dagen ons Kinderrijk. Al knutselend, spelend en luisterend ontdekken kinderen in Kinderrijk hoe de Tweede Kamer er van binnen uitziet, hoe het pluche van de troon van de koning voelt en dat je ook zelf politicus kunt worden. Vast onderdeel is een bezoek aan de Ridderzaal of de Tweede Kamer en een gesprek met Tweede Kamerleden.

Ieder Kinderrijk heeft een ander thema met telkens weer nieuwe programmaonderdelen, zoals ‘Bouw je ideale land’, ‘Stel al je vragen aan echte politici!’ en ‘Bedenk een nieuw kapsel voor de Koning’.

Bekijk een voorproefje van Kinderrijk:

“Je kunt hier echt met gemak een hele dag doorbrengen. Wij waren er van 11.00 uur tot 14.30 uur en hebben niet eens alles gezien of gedaan.”
– Moeder van Kinderrijk-bezoeker

Heb je vragen over de kinderrondleiding of Kinderrijk? Neem dan contact op met ons Bezoekerscentrum via e-mail of op telefoonnummer 070-7570200. Ook kun je ons een bericht sturen via Facebook of Twitter.

Coronamelding

Ons bezoekerscentrum en Fort de Bilt zijn weer open, en vanaf 7 juni voeren we weer programma's uit in het land voor vmbo en havo/vwo!
Bekijk het laatste coronanieuws