Huis voor democratie en rechtsstaat

Met kinderen

Ook voor kinderen is er op het Binnenhof veel te ontdekken! Ga met je kind mee met onze speciale Kinderrondleiding of laat hem of haar op een leuke manier de politiek ontdekken tijdens Kinderrijk.

Kinderrondleidingen

Speciaal voor kinderen biedt ProDemos een Kinderrondleiding naar de Ridderzaal aan voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. De kinderen gaan op ontdekkingstocht naar de Ridderzaal met een koffertje vol bijzondere voorwerpen en leren alles over Prinsjesdag onder leiding van onze enthousiaste gidsen.

Tijdens de Haagse schoolvakanties organiseren we deze rondleiding vrijwel dagelijks.


Kinderrijk

In de meeste schoolvakanties openen we op één van de vrije dagen ons Kinderrijk. Al knutselend, spelend en luisterend ontdekken kinderen in Kinderrijk hoe de Tweede Kamer er van binnen uitziet, hoe het pluche van de troon van de koning voelt en dat je ook zelf politicus kunt worden. Vast onderdeel is een bezoek aan de Ridderzaal of de Tweede Kamer en een gesprek met Tweede Kamerleden.

Ieder Kinderrijk heeft een ander thema met telkens weer nieuwe programmaonderdelen, zoals ‘Bouw je ideale land’, ‘Stel al je vragen aan echte politici!’ en ‘Bedenk een nieuw kapsel voor de Koning’.

Bekijk een voorproefje van Kinderrijk:

Houd onze agenda en de activiteitenladder in de gaten om te zien wanneer de volgende editie van Kinderrijk plaatsvindt.

“Je kunt hier echt met gemak een hele dag doorbrengen. Wij waren er van 11.00 uur tot 14.30 uur en hebben niet eens alles gezien of gedaan.”
– Moeder van Kinderrijk-bezoeker


Heb je vragen over de Kinderrondleiding of Kinderrijk? Neem dan contact op met ons Bezoekerscentrum via e-mail of op telefoonnummer 070-7570200. Ook kun je ons een bericht sturen via Facebook of Twitter.