Huis voor democratie en rechtsstaat

Voor kinderen

Ook voor kinderen is er op het Binnenhof veel te ontdekken! Doe met uw kind mee aan een speciale kinderrondleiding of laat het de baas spelen in ons Kinderrijk.

Kinderrondleidingen

Elke zaterdag is er bij ProDemos een spannende rondleiding voor kinderen van 6 t/m 12 jaar, die om 13.00 van start gaat. De kinderen gaan op ontdekkingstocht door het Binnenhof met een koffertje vol bijzondere voorwerpen.

Tijdens de Haagse schoolvakanties organiseren we deze rondleiding vrijwel dagelijks (kijk daarvoor in onze agenda).

Meer over de Kinderrondleiding

Kinderrijk

In de meeste schoolvakanties openen we op één van de vrije dagen ons Kinderrijk. Al knutselend, spelend en luisterend ontdekken kinderen in Kinderrijk hoe de Tweede Kamer er van binnen uitziet, hoe het pluche van de troon van de koning voelt en dat je ook zelf politicus kunt worden. Vast onderdeel is een bezoek aan de Ridderzaal of de Tweede Kamer en een gesprek met Tweede Kamerleden.

Ieder Kinderrijk heeft een ander thema met telkens weer nieuwe programmaonderdelen, zoals ‘Bouw je ideale land’, ‘Stel al je vragen aan echte politici!’ en ‘Bedenk een nieuw kapsel voor de Koning’.

Bekijk een voorproefje van Kinderrijk:

“Je kunt hier echt met gemak een hele dag doorbrengen. Wij waren er van 11.00 uur tot 14.30 uur en hebben niet eens alles gezien of gedaan.”
– Moeder van Kinderrijk-bezoeker

Data Kinderrijk in 2019

Komend Kinderrijk vindt plaats op:

Heeft u vragen over de kinderrondleiding of Kinderrijk? Neem dan contact op met ons Bezoekerscentrum via e-mail of op telefoonnummer 070 757 02 00. Ook kunt u ons een bericht sturen via Facebook of Twitter.