Huis voor democratie en rechtsstaat

Meermanno

MeermannoOp een steenworp afstand van het Binnenhof is Museum Meermanno gevestigd: een sfeervol museum over boekvormgeving. Ook strips horen in een boekenmuseum!

Meermanno biedt speciaal voor groep 7 en 8 van het primair onderwijs en voor leerlingen in het voortgezet onderwijs het educatieve programma ‘De politiek gestript!’ aan. Een programma waarin strips en politiek samenkomen. De leerlingen krijgen op een vrolijke en heldere manier uitleg over wat politieke strips zijn, hoe ze gemaakt worden en wat ze teweeg kunnen brengen. Daarna gaan de leerlingen zelf aan de slag: wat is het belangrijkste nieuws geweest van de afgelopen tijd en hoe kan je daarover in beeld jouw mening geven? Kunnen tekenen is niet belangrijk, kritisch nadenken wel!

De resultaten worden getoond in Museum Meermanno en dingen mee naar de Meermanno strip prijs in 2014.

Het programma ‘De politiek gestript!’ sluit aan bij Mens en samenleving (burgerschap en waarden en normen) en bij Kunstzinnige Oriëntatie.

Duur van het programma: 120 minuten
Kosten: €2,- per leerling
Maximale groepsgrootte: 30 leerlingen

Voor meer informatie en reserveren: reserveringen@meermanno.nl of 070-3462700 (Winnifred Dijkstra) of direct via de website www.meermanno.nl

Museum Meermanno
Prinsessegracht 30
2514AP Den Haag
070-4362700