Wandeling: Politieke Moorden

Let op: de wandeling ‘Politieke Moorden’ staat voorlopig niet ingepland.

Politieke conflicten worden in Den Haag meestal uitgevochten met woorden: Kamerleden spreken via de voorzitter en ministers verdedigen zich met dikke dossiers onder hun arm. Maar in de geschiedenis van het Binnenhof hebben zich ook momenten voorgedaan met een heel wat gewelddadiger karakter.

Ga mee met de wandeling ‘Politieke Moorden’ van ProDemos en ontdek onverwachte verhalen over politieke moord en doodslag uit het verre en niet zo verre verleden in het historische centrum van Den Haag. Wie was Johan van Oldenbarnevelt en waarom werd hij onthoofd? Hoe zat het ook weer met de gebroeders De Witt? En wat gebeurde er in Den Haag na de moord op LPF-leider Pim Fortuyn in 2002? Je hoort verhalen die de geschiedenis van Nederland mede hebben vormgegeven.

Praktische informatie

  • Startlocatie: Hofweg 1, 2511 AA Den Haag – voor het Bezoekerscentrum van ProDemos
  • Per wandeling is er plek voor 30 deelnemers.
  • De wandeling is in het Nederlands.
  • Tijdens de wandelingen worden gebouwen niet bezocht. Je kunt gebouwen dus niet van binnen bezichtigen.

Tickets

Deelname aan de wandeling ‘Politieke Moorden’ kost € 7,50.

Tickets voor deze wandeling kunnen worden gekocht via ons online reserveringssysteem. Ook kun je tickets kopen aan de balie in het Bezoekerscentrum van ProDemos, Hofweg 1, 2511 AA in Den Haag. Het Bezoekerscentrum is van maandag tot en met vrijdag geopend van 09.00 uur tot 17.00 uur.


Andere activiteiten

Familierondleiding in de Tweede Kamer

Op pad met (klein)kinderen? Ga dan mee met de Familierondleiding. Aan de hand van opdrachten en puzzels ontdekken kinderen wat politiek is en wat de Tweede Kamer doet. Ook leuk voor volwassenen! Lees hier meer.

Rondleiding in de Eerste Kamer

De Eerste Kamer is medewetgever en controleert de regering. Onze gids verwelkomt je graag in het gebouw van de Eerste Kamer. Tijdens de rondleiding hoor je meer over de taken van de Eerste Kamer, de geschiedenis en de inrichting van het gebouw. Lees hier meer.

Let op: Wanneer je activiteiten wilt combineren, heb je wat tijd nodig om van de ene locatie naar de andere locatie te lopen. Houd hier rekening mee bij het boeken van je tijdsloten. Onze rondleiders hebben een strak schema en kunnen helaas niet blijven wachten als je te laat bent.