Wandeling: Binnenhof van buiten

Let op: de wandeling ‘Binnenhof van buiten’ staat voorlopig niet ingepland.

Het Binnenhof is het middelpunt van de Nederlandse politiek. Op dit moment wordt het Binnenhof gerenoveerd en kan het niet bezocht worden. Maar van buitenaf is er toch veel te zien én over te vertellen. Wandel mee met onze gids rond dit historische complex.

Tijdens deze wandeling neemt de gids je in 45 minuten mee voor een rondje om het Binnenhof heen. Zo kun je nu het Binnenhof afgesloten is toch nog iets meekrijgen van de prachtige gebouwen, en interessante anekdotes horen over deze historische plek. Ook kun je natuurlijk al je vragen stellen aan de gids.

Praktische informatie

  • Tijdens de wandelingen worden gebouwen niet bezocht. Je kunt gebouwen dus niet van binnen bezichtigen.
  • Duur: de wandeling duurt 45 minuten.
  • Startlocatie: de wandeling ‘Binnenhof van Buiten’ start voor het Bezoekerscentrum van ProDemos. Het adres van het Bezoekerscentrum is Hofweg 1, 2511 AA in Den Haag.
  • Per wandeling is er plek voor 30 deelnemers.
  • De wandeling is Nederlands gesproken.
  • Deze wandeling wordt ook aangeboden in het Engels (Guided Walk: A Walk Around the Binnenhof). Meer informatie over ons Engelstalige aanbod vind je hier.

Tickets

De prijs voor deelname aan de wandeling ‘Binnenhof van buiten’ is € 5,00.

Tickets voor deze rondleiding kunnen worden gekocht via ons online reserveringssysteem. Ook kun je tickets kopen aan de balie in het bezoekerscentrum van ProDemos, Hofweg 1, 2511 AA in Den Haag. Het Bezoekerscentrum is van maandag tot en met vrijdag geopend van 09.00 uur tot 17.00 uur.


Andere activiteiten

Wandeling ‘Politiek Den Haag in de Tweede Wereldoorlog’

Op 15 augustus herdenkt Nederland het officiële einde van de Tweede Wereldoorlog. In het kader van deze herdenking bieden we rond deze datum de wandeling ‘Politiek Den Haag tijdens de Tweede Wereldoorlog’ aan. Lees hier meer.

Rondleiding Tweede Kamer

Onze gids leidt je rond in het gebouw van de Tweede Kamer. Je bezoekt de zalen waar wordt vergaderd en krijgt uitleg over de taken van de Tweede Kamer. Ook hoor je meer over de geschiedenis en mag je al jouw vragen stellen. Lees hier meer.

Let op: Wanneer je activiteiten wilt combineren, kost het wat tijd om van de ene locatie naar de andere locatie te lopen. Houd hier rekening mee bij het boeken van je tijdsloten. Onze rondleiders hebben een strak schema en kunnen helaas niet blijven wachten als je te laat bent.