Huis voor democratie en rechtsstaat

Afgelast: Vrijheidscollege: Shirin Musa

Vrijdag 10 april 2020, 17:00 uur - 19:00 uur

Let op! In verband met het coronavirus zijn de vrijheidscolleges die ProDemos organiseerde in april afgelast of verschoven. Wanneer er meer informatie beschikbaar is over de Vrijheidscolleges hoort u dat op onze website.

In het kader van de Haagse Vrijheidsweken houdt Shirin Musa op vrijdag 10 april 2020 haar Vrijheidscollege bij Vadercentrum Adam in Den Haag.

Opkomen voor vrouwenrechten

Shirin Musa is oprichter van de vrouwenrechtenorganisatie Femmes for Freedom. Vrouwen zijn nog altijd in delen van de wereld overgeleverd aan onderdrukking, intimidatie en een gebrek aan keuzevrijheid. Bijvoorbeeld omdat je volgens sommigen als getrouwde vrouw nog altijd ondergeschikt bent aan de man. Het is moeilijk om je daarvan los te maken, dat gaat vaak gepaard met angst en intimidatie. Dit geldt niet alleen voor vrouwen in zo’n relatie, maar ook voor mensen die zich hierover uitlaten. De vrijheid van de vrouw is dus nog altijd in het gedrang. Shirin Musa wil met haar college laten zien hoe wij met eigen initiatieven kunnen opkomen voor vrouwenrechten wereldwijd.

Praktische info

  • Wanneer: vrijdag 10 april, 17.00 uur
  • Waar: Vadercentrum Adam, Jonckbloetplein 24.
  • Toegang: gratis, aanmelden via mail (B.Sahin@mooiwelzijn.nl) of telefoon (070 – 205 24 10)
  • Er wordt een driegangendiner geserveerd.

Over de Vrijheidscolleges

In samenwerking met Vadercentrum Adam, bibliotheek Wateringse Veld en het Bevrijdingsfestival organiseert ProDemos in Den Haag Vrijheidscolleges. De Vrijheidscolleges zijn onderdeel van de Haagse Vrijheidsweken. Shirin Musa geeft het eerste college.

In elk college delen de sprekers hun verhaal over vrijheid. Verleden en heden worden hierbij aan elkaar gekoppeld. Inspiratiebronnen voor de colleges zijn de ‘Four Freedoms’ die de Amerikaanse President Franklin D. Roosevelt in 1941 formuleerde: vrijheid van meningsuiting, vrijheid van religie, en vrijwaring van gebrek en van angst.