Huis voor democratie en rechtsstaat

Vrijheid van gebrek – Vrijheidscolleges 2017

Vrijdag 5 mei 2017, 14:30 uur - 15:30 uur

Op Bevrijdingsdag 5 mei vindt het Vrijheidscollege plaats dat gegeven wordt door Boris van der Ham.

 

Over de Vrijheidscolleges

Haags Vrijheidslogo-Hand-2De Vrijheidscolleges zijn een jaarlijkse serie lezingen over de fundamenten van de democratie van bekende opiniemakers en denkers met de ‘Vier Vrijheden’ van Roosevelt als thema. Dat zijn de Vrijheid van Meningsuiting en van Religie, en de Vrijwaringen van Gebrek en Angst. Tussen 12 maart en 5 mei 2017 vinden in het hele land de Vrijheidscolleges plaats.

 

Over de spreker

borisvander-ham-150x150Boris van der Ham spreekt in z’n college over wat vrije mensen bindt.

Boris van der Ham was jarenlang politiek actief als Tweede Kamerlid. Hij is nu onder meer voorzitter van het Humanistisch Verbond, de vereniging die atheïsten, humanisten, agnosten en vrijzinnigen verbindt. Daarnaast heeft hij verschillende andere bestuurlijke functies in het bedrijfsleven, de cultuur, media en onderwijs. Zijn nieuwste boek ‘De Koning Kun Je Niet Spelen’ gaat over de overeenkomsten tussen politiek en theater, tussen politici en acteurs. Het is een pleidooi voor meer waarachtigheid in het theater van de politiek. In 2012 publiceerde hij het boek ‘De Vrije Moraal’. Daarin duikt hij in de boeiende geschiedenis van het ‘wilde’ Nederland, en geef Boris zijn visie over de manier waarop vrijheid in goede banen kan worden geleid. Naast deze boeken publiceert hij regelmatig columns en opinieartikelen.

 

Praktische informatie

  • Locatie: Bevrijdingsfestival Den Haag in een Bus vanaf het Vfonds busplatform
  • Tijd: 14:30 – 15:30
  • Toegang: gratis
  • Aanmelden: niet nodig

 

Overige colleges

 

Houd deze pagina in de gaten voor meer informatie over het programma of stuur een mail naar aanmelden@prodemos.nl

De Vrijheidscolleges worden georganiseerd door Stichting Vrijheidscolleges in samenwerking met de Bevrijdingsfestivals van Utrecht, Overijssel, Gelderland, Noord-Holland, Brabant, Groningen, Flevoland en Zeeland, en de Haagse Vrijheidsweken (Bevrijdingsfestival Den Haag en ProDemos). De Vrijheidscolleges zijn opgericht door Bevrijdingsfestival Utrecht, Vrede van Utrecht en Forum. Partners: Nationaal Comité 4 en 5 Mei, Humanity in Action en Geschiedenis Magazine.

 

Zie ook: http://www.vrijheidscolleges.nl