Huis voor democratie en rechtsstaat

Verkiezingsjaar 2017: Weg met de status quo? (Debat)

Woensdag 4 oktober 2017, 17:30 uur - 18:15 uur

Foto: European council

Na de Nederlandse, Franse en Britse verkiezingen, zullen in oktober ook de Duitse verkiezingen achter de rug zijn. Op woensdag 4 oktober bespreken we verkiezingsjaar 2017 in het Actualiteitendebat met o.a. Mathieu Segers, Kathalijne Buitenweg en Tom de Bruijn.

Verkiezingsjaar 2017: weg met de status quo?

Blijft Angela Merkel stevig in het zadel zitten? Of wordt het toch oud EU-topman Martin Schulz die het stokje overneemt in Berlijn? Welke gevolgen heeft het voor de versterkte Frans-Duitse as die de kersverse Franse president Emmanuel Macron voor ogen heeft?

Op welke manier beïnvloeden de nieuwe machtsverhoudingen de gang van zaken in de Europese Unie? En hoe past de positie van Nederland in dit geheel?

Hoogleraar Europese geschiedenis en integratie Mathieu Segers geeft een inleiding op het onderwerp, waarna hij met Michèle de Waard, FD-columniste Wereldzaken, Kathalijne Buitenweg, Kamerlid en voormalig Europarlementariër GroenLinks, en Tom de Bruijn, oud Permanent Vertegenwoordiger in Brussel, in debat gaat. Het debat staat wederom onder leiding van Max van Weezel.

Praktische informatie

  • Wanneer: Woensdag 4 oktober 2017 van 17.15 tot ca. 18.30 uur
  • Waar: Internationaal Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10 te Den Haag
  • Aanmelden: via het aanmeldformulier op de website van het Montesquieu Instituut. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via e-mail.