Huis voor democratie en rechtsstaat

Uitreiking PrinsjesBoekenprijs en PrinsjesFotoprijs 2018

Vrijdag 14 september 2018, 10:30 uur - 12:00 uur

Op vrijdag 14 september 2018 organiseert Prinsjesfestival in samenwerking met de Eerste Kamer en ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat opnieuw de uitreiking van de PrinsjesBoekenprijs en de PrinsjesFotoprijs!

Uitreiking prijzen en programma

De uitreikingen van de PrinsjesBoekenprijs en de PrinsjesFotoprijs 2018 zijn samengevoegd met het evenement ‘Democratie in Woord & Beeld’, georganiseerd door het Prinsjesfestival en ProDemos.

De PrinsjesBoekenprijs gaat naar het beste politieke boek en de PrinsjesFotoprijs is voor de meest treffende politieke foto van het afgelopen parlementaire jaar. De beide uitreikingen vormen een feestelijk onderdeel van Prinsjesfestival, dat voor de zesde keer het Feest van de Democratie viert.

Tijden de uitreiking worden de genomineerden eerst geïnterviewd door politiek verslaggever van de NOS, Michiel Breedveld. Daarna wordt de PrinsjesFotoprijs uitgereikt door Ankie Broekers-Knol, voorzitter van de Eerste Kamer. Een bestuurder van de provincie Gelderland overhandigt de PrinjesBoekenprijs. (De provincie Gelderland is strategisch partner van het Prinsjesfestival 2018).

De beide prijzen worden in de plenaire zaal van de Eerste Kamer uitgereikt.

U bent van harte welkom de uitreiking bij te wonen!

Praktische informatie

  • Wanneer: Vrijdag 14 september 2018, 10.30-12.00 uur
  • Waar: In de Eerste Kamer der Staten-Generaal, Binnenhof 22, Den Haag
  • Toegang: Gratis, aanmelden is gewenst, dat kan via ons online reserveringssysteem.
    Er kan gevraagd worden om een ID-bewijs te laten zien voor toegang tot het gebouw. Neem dus uw ID-bewijs mee!

 

ProDemos en Prinsjesfestival

PrinsjeswandelingHet evenement ‘Democratie in Woord & Beeld’ wordt georganiseerd door ProDemos en Prinsjesfestival. Wilt u meer evenementen zien die ProDemos organiseert in het kader van Prinsjesfestival? Bekijk dan onze agenda.

Stichting Prinsjesfestival organiseert jaarlijks het feest van de democratie. Dit doet Stichting Prinsjesfestival samen met vele partners. Het festival wil bijdragen aan de aandacht voor Prinsjesdag en de betekenis ervan. Daarom zorgt het festival in de week voor Prinsjesdag voor een programma vol feestelijke en inhoudelijke activiteiten.

Lees meer op www.prinsjesfestival.nl.