Huis voor democratie en rechtsstaat

Afgelast: Themarondleiding: Het Binnenhof in de Tweede Wereldoorlog

Dinsdag 5 mei 2020, 11:00 uur - 15:00 uur

Fotograaf H.A.W. Douwes, collectie Haags Gemeentearchief

Let op! In verband met de maatregelen om de coronauitbraak een halt toe te roepen is de themarondleiding ‘Het Binnenhof in de Tweede Wereldoorlog’ afgelast. Mocht u al kaartjes hebben gekocht dan nemen wij contact met u op over deze afgelasting.

Dit jaar viert Nederland 75 jaar vrijheid. Tijdens de vrijheidsweken organiseert ProDemos de speciale themarondleiding: Het Binnenhof in de Tweede Wereldoorlog!

De Duitse bezetting van Nederland had gevolgen voor de hele samenleving, zo ook voor het leven op en rond het Binnenhof. Wat gebeurde hier in de jaren 1940 -1945? Waarom vluchtte Koningin Wilhelmina naar Londen? Vergaderden Eerste en Tweede Kamer tijdens deze jaren? En wat was bruine Prinsjesdag? Op deze en meer vragen krijg je antwoord.

De themarondleiding, onder leiding van een gids, brengt je langs tal van bekende en belangrijke plekken, waaronder Paleis Noordeinde, het Kabinet van de Koning, de Ridderzaal en het Plein.

Praktische informatie

Op Bevrijdingsdag geven we deze rondleiding vier keer: om 11.00, 12.00, 13.00 en 14.00 uur. De rondleiding duurt ongeveer 1.5 uur, een ticket kost 11 euro.

Op Bevrijdingsdag is ons Bezoekerscentrum dicht, deze rondleiding begint daarom op deze dag op de stoep voor het Bezoekerscentrum van ProDemos. (Tussen Dudok en de McDonalds aan de Hofweg te Den Haag.)