Huis voor democratie en rechtsstaat

Talkshow Het Kamergesprek over de parlementaire enquête Groningse gaswinning

Vrijdag 18 november 2022, 20:00 uur - 21:00 uur
De Parlementaire Enquetecommissie verhoort Henk Kamp over de gaswinning in Groningen

De winning van gas in de provincie Groningen zorgt al jaren voor problemen. Aardbevingen, schade aan huizen en gedoe over de schadeafhandeling. En bovenal veel frustratie en verdriet bij de getroffen Groningers. Wat is er misgegaan in het democratische proces rondom de aardgaswinning?

In opdracht van de Tweede Kamer doet een speciale commissie onderzoek naar de problematiek rondom de aardgaswinning. Voor dit onderzoek, een parlementaire enquête, werden de afgelopen maanden tientallen betrokkenen uit de politiek, het bedrijfsleven en Groningen verhoord.

Parlementaire enquête in Het Kamergesprek

In afwachting van het eindrapport van de commissie bespreken we deze parlementaire enquête in een nieuwe aflevering van Het Kamergesprek, op vrijdag 18 november 2022 vanaf 20.00 uur. Want wat is dat eigenlijk, een parlementaire enquête? Wat werd er besproken tijdens de verhoren? En wat hebben burgers, en met name de Groningers, hieraan?

Presentator Kemal Rijken bespreekt de parlementaire enquête over de Groningse aardgaswinning met gasten John BijlSheila SitalsingTristan Braakman en Keklik Yücel. Lees hier meer over de uitzending, onze gasten en waarover zij zullen spreken tijdens Het Kamergesprek. Ook kun je jouw vragen stellen over de parlementaire enquête Groningse gaswinning.