Huis voor democratie en rechtsstaat

Stem jij ook: online interactieve workshop

Woensdag 10 maart 2021, 10:00 uur - 12:00 uur

Op zaterdag 6 februari en woensdag 10 maart wordt er een online workshop georganiseerd voor moeilijk lerenden en mensen met een lichte verstandelijk beperking (LVB) over stemmen en verkiezingen. Tijdens deze bijeenkomst kunnen zij antwoord krijgen op de vragen: Hoe werkt de Tweede Kamer? Waarom is stemmen belangrijk? En hoe bepaal je op welke partij je stemt? Daarbij wordt er praktische informatie gegeven rondom het stemmen, zodat ook zij op 17 maart goed voorbereid naar de stembus kunnen gaan.

Praktische informatie

De workshop vindt online plaats via YouTube door middel van een livestream van 10:00 tot 12:00 inclusief twee pauzes. Programma’s zoals Zoom en Teams zijn dus niet nodig. Voor interactie kunnen deelnemers de chatfunctie in de YouTube livestream gebruiken. ProDemos verzorgt de online workshop, met een begeleider die uitleg geeft, een moderator, en enkele aanwezige ervaringsdeskundigen.

Tip: je kunt de bijeenkomst ook met een groep cliënten gezamenlijk bekijken. Zorg dan voor een groot scherm en goed geluid.

Wij hopen natuurlijk zoveel mogelijk mensen tijdens deze workshop te informeren. Het helpt ons als potentiële deelnemers worden gewezen op de workshop. Zorg dat zij weten wanneer de workshop plaatsvindt en dat ze er komen door op de link te klikken die op de homepagina staat.

Lukt het niet om live aan te sluiten op één van de twee data? Geen probleem! De workshop zal ook terug te kijken zijn via www.stemjijook.nl.

Alles op een rijtje

  • Duur: max. 2 uur, inclusief 2 pauzes
  • Voor wie: moeilijk lerenden en mensen met LVB
  • Benodigdheden: een apparaat met internet (computer, laptop, tablet of telefoon)
  • Kosten: gratis
  • Inschrijven: niet nodig (er is geen maximum aantal deelnemers)
  • Wanneer: woensdag 10 maart (10.00 – 12.00 uur)
  • URL: De link om de workshop te volgen verschijnt op de dag zelf op de homepagina.

Voor meer informatie en/of vragen kun je contact opnemen met Janneke Francissen (j.francissen@prodemos.nl).