Huis voor democratie en rechtsstaat

Europa Pub Quiz: hoe goed ken jij Europa?

Dinsdag 12 december 2017, 19:45 uur - 22:00 uur
Europa Pub Quiz

Op dinsdag 12 december organiseren het EDIC Den Haag en ProDemos samen met AEGEE-Leiden een pub quiz over Europa. Hoe goed ken jij Europa? Stel een team samen en doe mee!

De Europa Pub Quiz

De Europa Pub Quiz is dé quiz over Europese cultuur, topografie, politiek, geschiedenis, muziek en sport. Wegens groot succes organiseren we dit jaar de Pub Quiz niet alleen in Den Haag, maar ook in Leiden. Kom naar de Europa Pub Quiz voor een avond vol gezelligheid en Europese feitjes.

De quiz bestaat uit verschillende rondes, maar het thema is steeds Europa. Het team met de hoogste score wint eeuwige roem en glorie en een mooie verrassing van het EDIC. Ook zijn er prijzen voor de nummers twee en drie en helpen we het team met de laagste score met een aanmoedigingsprijs.

De quiz wordt gespeeld door teams van maximaal vier personen. Deelname is gratis, maar geef je snel op, want er is een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Praktische informatie

  • Wanneer: Dinsdag 12 december 2017,  19.30-22.30 uur (inloop en registratie zijn vanaf 19.30 uur, zorg dat je op tijd bent)
  • Waar: De Kroon, Langegracht 65 in Leiden
  • Deelname: Gratis
  • Aanmelden: Via ons online reserveringssysteem. Ben je lid van AEGEE-Leiden? Dan kun je je inschrijven in via de website van AEGEE-Leiden.
  • Zet jezelf op de gastenlijst van het Facebook evenement voor updates

Over EDIC

Het Europa Direct Informatie Centrum (EDIC) bij ProDemos in Den Haag is de entree tot de Europese Unie voor inwoners van Den Haag en omstreken. Het EDIC verstrekt algemene EU-informatie, verwijst bezoekers zo nodig door en organiseert debatten en bijeenkomsten die het Europees bewustzijn verhogen, het debat over de EU bevorderen en actief Europees burgerschap stimuleren.

Het EDIC Den Haag is te vinden in het Bezoekerscentrum van ProDemos, Hofweg 1 in Den Haag.

Het EDIC Den Haag wordt mede mogelijk gemaakt dankzij financiering van de Europese Unie en de gemeente Den Haag.

 

Over AEGEE-Leiden

Het doel van AEGEE is om voor samenwerking en integratie tussen studenten uit heel Europa te zorgen, om zo de eenwording van Europa te bevorderen, met behoud van eigen taal en cultuur. In de praktijk betekent dit dat je op Europees niveau in allerlei verschillende verbanden kunt samenwerken en kunt deelnemen aan uitwisselin­gen, trainingen, inhoudelijke con­gressen en nog veel meer. Integratie wordt bereikt door zoveel mogelijk Europese stu­denten elkaar te laten ontmoeten en elkaars cultuur te leren kennen.

AEGEE-Leiden organiseert niet alleen in Europa, maar ook in Leiden veel activiteiten: jaarlijkse reizen en liftwedstrijden, meerdere feesten, maandelijks een heerlijk diner en vrijwel wekelijks verschillende kleine activiteiten.