Huis voor democratie en rechtsstaat

Politiek Café: Provinciale verkiezingen en hoe nu verder?

Tip
Dinsdag 9 april 2019, 20:00 uur - 21:30 uur
Frits Wester Farah Karimi Politiek Café april 2019

Op dinsdag 9 april praten we met Frits Wester en Farah Karimi over de Provinciale Statenverkiezingen. We blikken terug op de verkiezingscampagnes en uitslagen van de Provinciale Statenverkiezingen en kijken vooruit naar de verkiezingen voor de Eerste Kamer.

Terugblik verkiezingen Provinciale Staten

In het Politiek Café van 9 april kijken we terug op de verkiezingen voor de Provinciale Staten.

Met experts nemen we een kijkje in de keuken van de provinciale verkiezingsstrijd. Waarover ging het nu eigenlijk? Waren dat onderwerpen waar de provincie daadwerkelijk iets mee te maken heeft of woedde de verkiezingsstrijd vooral langs landelijke thema’s? En welke invloed had dit op provinciale prioriteiten van lokale leiders?

Ook kijken we naar de invulling van de campagnes. Wie profileerde zich waarop en welke strategische keuzes werden er gemaakt, bijvoorbeeld in de aanwezigheid bij debatten?

Provinciale verkiezingen

Vooruitkijken Eerste Kamer

Op 27 mei zullen de Provinciale Statenleden de leden van de Eerste Kamer kiezen. De verkiezingsuitslag van de Provinciale Staten belooft politieke veranderingen in de Senaat. Wat betekent dit voor het kabinet Rutte-III? Welke koers moet het kabinet varen om steun te behouden voor haar plannen? We praten erover op 9 april.

Frits Wester Farah Karimi Politiek Café april 2019

Sprekers

Te gast in het Politiek Café zijn:

  • Frits Wester, politiek verslaggever voor RTL Nieuws
  • Farah Karimi, voormalig directeur van Oxfam Novib en kandidaat-Eerste Kamerlid voor GroenLinks (nummer 2 op de lijst)
  • Laura Neijenhuis, jongst gekozen Statenlid in Zuid-Holland, is deze avond columnist

Moderator van de avond is Marcel Bamberg.

Vragen stellen

Heb je de campagnes gevolgd en zit je met een vraag die je in het Politiek Café graag beantwoord wilt krijgen? Stel deze dan alvast, dan nemen we het mee in de voorbereiding. Je kunt je vragen stellen in een e-mail.

Praktische informatie

  • Wanneer: Dinsdag 9 april, 20:00 – 21:30 (inloop vanaf 19:30 uur)
  • Waar: ProDemos, Hofweg 1, Den Haag
  • Toegang: gratis, aanmelden via het online reserveringssysteem

 

Logo Democratie in Debat

Democratie in Debat

Het Politiek Café is onderdeel van Democratie in Debat, een debatreeks over de politieke actualiteit. Democratie in Debat is een samenwerkingsverband van ProDemos, Filmhuis Den Haag, het Montesquieu Instituut en Internationaal Perscentrum Nieuwspoort. Elke maand organiseren zij in politiek Den Haag het Actualiteitendebat, Film & Debat en het Politiek Café.