Huis voor democratie en rechtsstaat

Prinsjeswandeling 2018: Wandel mee op zaterdag 15 september

Zaterdag 15 september 2018, 12:30 uur - 14:30 uur

ProDemos en Prinsjesfestival organiseren op zaterdag 15 september 2018 opnieuw de Prinsjeswandeling: een koninklijke wandeling in het historisch hart van Den Haag. Wegens groot succes organiseren we dit jaar maar liefst twee wandelingen!

Prinsjeswandeling

De wandeling begint bij het Bezoekerscentrum van ProDemos. Dit is tegenover het Binnenhof (naast café-restaurant Dudok) en op loopafstand van het Centraal Station. De wandeling voert u onder leiding van een deskundige gids langs diverse typische Haagsche plekken. Denk bijvoorbeeld aan Paleis Noordeinde, het werkpaleis van Koning Willem Alexander, het Lange Voorhout, het Kabinet van de Koning en het Binnenhof.

De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur en eindigt op het Plein. Daar kunt u de meest prachtige hoeden zien op de PrinsjesHatwalk of verschillende marktkramen bezoeken tijdens de PrinsjesMarkt.

 

Praktische informatie

  • Wanneer: zaterdag 15 september 2018, 12.30 en 13.00 uur.
  • Waar: Bezoekerscentrum ProDemos, Hofweg 1, Den Haag
  • Tickets: €5,50 per stuk, binnenkort te boeken via ons online reserveringssysteem of aan de balie in het Bezoekerscentrum.

 

ProDemos en het Prinsjesfestival

De Prinsjeswandeling wordt georganiseerd door ProDemos en Prinsjesfestival. Wilt u meer evenementen zien die ProDemos organiseert in het kader van Prinsjesfestival? Bekijk dan onze agenda.

Stichting Prinsjesfestival organiseert jaarlijks het feest van de democratie. Dit doet Stichting Prinsjesfestival samen met vele partners. Het festival wil bijdragen aan de aandacht voor Prinsjesdag en de betekenis ervan. Daarom zorgt het festival in de week voor Prinsjesdag voor een programma vol feestelijke en inhoudelijke activiteiten.