Huis voor democratie en rechtsstaat

Prinsjeswandeling 2019: Wandel mee op maandag 16 september

Maandag 16 september 2019, 11:00 uur - 16:30 uur
Paleis Noordeinde tijdens de Prinsjeswandeling

ProDemos en Prinsjesfestival organiseren op maandag 16 september 2019 voor de derde keer de Prinsjeswandeling: een koninklijke wandeling in het historisch hart van Den Haag. Wegens groot succes organiseren we dit jaar maar liefst twee wandelingen!

Prinsjeswandeling

De wandeling begint bij het Bezoekerscentrum van ProDemos. Dit is tegenover het Binnenhof (naast café-restaurant Dudok) en op loopafstand van het Centraal Station. De wandeling voert u onder leiding van een deskundige gids langs diverse typische Haagsche plekken. Denk bijvoorbeeld aan Paleis Noordeinde, het werkpaleis van Koning Willem Alexander, het Lange Voorhout, het Kabinet van de Koning en het Binnenhof.

De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur.

Praktische informatie

  • Wanneer: maandag 16 september 2019, 11.00 en 15.00 uur.
  • Waar: Bezoekerscentrum ProDemos, Hofweg 1, Den Haag
  • Tickets: €5,50 per stuk, te boeken via ons online reserveringssysteem of aan de balie in het Bezoekerscentrum.

 

ProDemos en het Prinsjesfestival

De Prinsjeswandeling wordt georganiseerd door ProDemos en Prinsjesfestival. Wilt u meer evenementen zien die ProDemos organiseert in het kader van Prinsjesfestival? Bekijk dan onze agenda.

Stichting Prinsjesfestival organiseert jaarlijks het feest van de democratie. Dit doet Stichting Prinsjesfestival samen met vele partners. Het festival wil bijdragen aan de aandacht voor Prinsjesdag en de betekenis ervan. Daarom zorgt het festival in de week voor Prinsjesdag voor een programma vol feestelijke en inhoudelijke activiteiten.