Huis voor democratie en rechtsstaat

Politiek Spreekuur: Q&A met Mona Keijzer over het herstel van Nederland

Maandag 28 juni 2021, 19:00 uur - 20:00 uur

Mona Keijzer (CDA), demissionair staatssecretaris van Economische Zaken, blikt vooruit op het herstel van Nederland. Wat gebeurt er met de oproep om na corona ándere keuzes te maken? Zoals minder reizen en meer thuiswerken? Hoe ziet Keijzer de transitie naar een duurzame en innovatieve economie? Waarin moet Nederland investeren? En hoe controleer je big tech bedrijven?

BNR-journalist Sophie van Leeuwen gaat met Keijzer in gesprek. Wil jij meepraten over dit onderwerp? Meld je dan aan voor het publiekspanel! Het aanmeldformulier vind je aan het eind van deze pagina. Ook kun je online vragen stellen op Twitter met de hashtag #politiekspreekuur of jouw vraag mailen naar secretariaat@nieuwspoort.nl.

Politiek Spreekuur

In Politiek Spreekuur gaan politici en Haagse experts in gesprek over actuele onderwerpen. De gast(en) worden ontvangen door journalist Sophie van Leeuwen (BNR Nieuwsradio) in de studio van Nieuwspoort. Belangstellende burgers praten aan de hand van hun vragen, via het digitale scherm, mee met de gast(en).

Publiekspanel

Tijdens elke aflevering van het Politiek Spreekuur hebben burgers de kans om deel te nemen aan een zogenaamd publiekspanel en hun prangende vragen te stellen aan de aanwezige gast(en). Het publiekspanel is een initiatief van ProDemos om structureel burgers te betrekken bij programma’s en hun stem te laten horen. Of je nu veel weet over politiek of juist weinig, of je nu veel weet over het onderwerp of helemaal niks. Jouw stem is belangrijk.

En vrees niet, je wordt niet voor de leeuwen gegooid maar krijgt ondersteuning vanuit ProDemos om je zo goed mogelijk voor te bereiden. Dit doen we door je vooraf informatie toe te sturen, te kijken naar welke vraag jij hebt over het onderwerp en de aflevering goed door te spreken. De ambitie is om het publiekspanel te laten uitgroeien tot een veelzijdige groep van burgers die kleur geven aan de programma’s die wij als ProDemos maken.

Praktische informatie

Het debat is online te volgen via www.nieuwspoort.nl op maandag 28 juni van 19:00 uur tot 20:00 uur.

Politiek Spreekuur is een coproductie van debatcentrum Nieuwspoort en ProDemos.

Aanmeldformulier Politiek Spreekuur

  • Ik geef toestemming dat ProDemos mij vaker benadert voor deelname aan het burgerpanel voor het Politiek Spreekuur
  • Ik ben beschikbaar op de dag en tijdstip van het gesprek. Ik ga akkoord met het tot stand brengen van een zoomverbinding met het aanwezige panel en het herkenbaar in beeld brengen van mijzelf gedurende de uitzending van het gesprek. Ik ben bereid deel te nemen aan de discussie.
  • Let op

    De persoonsgegevens die je invult in dit formulier worden gedeeld met Nieuwspoort en gebruikt voor het samenstellen van een burgerpanel voor het Politiek Spreekuur. De ingevulde formulieren worden uiterlijk twee weken na de uitzending weggegooid, tenzij je aangeeft dat we je vaker mogen benaderen voor deelname.

Coronamelding

Ons bezoekerscentrum en Fort de Bilt zijn open, en we voeren programma's uit in het land voor vmbo en havo/vwo.
Bekijk het laatste coronanieuws