Huis voor democratie en rechtsstaat

Open Monumentendagen 2018

Zaterdag 8 september 2018 - Zondag 9 september 2018, 10:00 uur - 17:00 uur

ProDemos is ook dit jaar op 8 en 9 september 2018 aanwezig in de kelder van de Ridderzaal tijdens de Open Monumentendagen. We vertellen u graag over de rondleidingen en andere activiteiten van ProDemos. Het thema van Open Monumentendag 2018 is ‘In Europa’. Met dit thema sluit Open Monumentendag 2018 aan bij het Europese Jaar van het Cultureel Erfgoed.

Den Haag, en de Ridderzaal in het bijzonder, speelden een belangrijke rol bij de totstandkoming van Europese samenwerking. Daarom zijn op zaterdag 9 september niemand minder dan Winston Churchill (oud-premier van Engeland) en Willem Drees (oud-premier van Nederland) aanwezig om u te vertellen hoe dat in 1949 leidde tot belangrijke stappen in de Europese eenwording. Vind ze op het Binnenhof, of luister naar hun verhalen in de kelder van de Ridderzaal.

In het kader van het thema ‘In Europa’ organiseert ProDemos op zaterdag en zondagmiddag tevens een Meet&Greet met leden van het Europees Parlement. In de kelder van de Ridderzaal kunt u in gesprek met Europese volksvertegenwoordigers over het werk in Brussel, de Europees Parlementsverkiezingen van 23 mei 2019 en hoe Europa functioneert.

Tevens is het Europees Direct Informatie Centrum (EDIC) Den Haag/Leiden op zaterdag en zondag de hele dag aanwezig in de kelder van de Ridderzaal. Bij hen is het Europese Rad van Fortuin te spelen, met kennisvragen over het Europa van nu en weleer. Bij het goed beantwoorden van vragen, kunt u Europese chocolade en andere prijzen winnen.