Huis voor democratie en rechtsstaat

Nacht van de Dictatuur: Film & Debat

Donderdag 7 september 2017, 19:00 - 23:00 uur uur

Op vrijdag 8 en zaterdag 9 september organiseert ProDemos in samenwerking met haar partners voor de zevende keer de Nacht van de Dictatuur in Den Haag, Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.

Als tegenhanger van de Dag van de Democratie (van de Verenigde Naties) biedt de Nacht van de Dictatuur aan kritische burgers en nachtbrakers ammunitie om bestaande ideeën over democratieën en dictaturen aan de kaak te stellen.

Voorprogramma bij Filmhuis Den Haag

Donderdagavond 7 september 2017

Om alvast in de stemming te komen wordt op donderdag 7 september door het Filmhuis in Den Haag een voorprogramma geboden van de Nacht, met de Zuid-Koreaanse film The Net en aansluitend debat.

Film: The Net

Wanneer de boot van de Noord-Koreaanse visser Nam per ongeluk de Zuid-Koreaanse kant van de rivier op drijft, wordt hij ervan verdacht een overloper of spion te zijn. Hij wordt stevig verhoord en hij doorstaat heftige beproevingen. Ervaringen die de simpele visserman voor altijd zullen veranderen.

Deze spionnenthriller is geregisseerd door Kim Ki-duk uit Zuid-Korea. Een film over de onzichtbare gevangenis van ideologieën die Noord en Zuid van elkaar scheiden.

Debat

Na afloop van de film zal er een bespreking over de film en de politieke situatie in Korea plaatsvinden met Korea-specialist en professor aan de Universiteit van Leiden Koen De Ceuster en politicoloog Michiel Hoogeveen.

Reserveren

Kaartjes voor deze avond zijn alleen te bestellen bij Filmhuis Den Haag: www.filmhuisdenhaag.nl en bieden geen toegang tot de andere programmaonderdelen van de Nacht van de Dictatuur.

Prijzen: €9,00 (normaal), €7,50 (student, CJP, 65+), €6,50 (vriend van FHDH 2017)

Meer over de Nacht van de Dictatuur

Achtergrondinformatie

Film & Debat is een samenwerking van het Montesquieu Instituut, Nieuwspoort, ProDemos en het Filmhuis Den Haag.