Huis voor democratie en rechtsstaat

Nacht van de Dictatuur 2017

Vrijdag 8 september 2017, 18:00 - 23:59 uur

Op vrijdag 8 september (Den Haag, Rotterdam en Utrecht) en zaterdag 9 september (Amsterdam) organiseert ProDemos in samenwerking met haar partners voor de zevende keer de Nacht van de Dictatuur.

Als tegenhanger van de Dag van de Democratie (van de Verenigde Naties) biedt de Nacht van de Dictatuur aan kritische burgers en nachtbrakers ammunitie om bestaande ideeën over democratieën en dictaturen aan de kaak te stellen.

Programma in Den Haag

Tijdens de Nacht bij ProDemos in Den Haag kan er worden deelgenomen aan diverse activiteiten, van een dictatordiner tot de escaperoom, en van lezingen tot nachtelijke rondleidingen.

Dit jaar zal de bekende mensenrechtenadvocaat en ‘Dictator Hunter’ Reed Brody uit New York overvliegen om de Nacht te openen. Hij zal de verhalen over de jacht op dictators en het vervolgen van de Tsjadische dictator Hissène Habré met ons delen.

De Nacht wordt afgesloten door Harm Edens met het satirische programma ‘Dit was het (Nep)nieuws’, waarin de zin en onzin van dictators en dictaturen zal worden besproken.