Huis voor democratie en rechtsstaat

Kom naar het Vrijheidscollege door Ronald Giphart

Zondag 5 mei 2019, 17:00 uur - 18:00 uur
Ronald Giphart

Over de Vrijheidscolleges

Samen met het Vadercentrum, bibliotheek Escamp en het Bevrijdingsfestival organiseert ProDemos in Den Haag drie Vrijheidscolleges. De vrijheidscolleges zijn onderdeel van de Haagse Vrijheidsweken. Ronald Giphart, schrijver, geeft het laatste Vrijheidscollege.

In elk college delen de sprekers hun verhaal over vrijheid. Verleden en heden worden hierbij aan elkaar gekoppeld. Inspiratiebronnen voor de colleges zijn de ‘Four Freedoms’ die de Amerikaanse President Franklin D. Roosevelt in 1941 formuleerde: vrijheid van meningsuiting, vrijheid van religie, en vrijwaring van gebrek en van angst. Ook het jaarthema van het Nationaal Comité 4 en 5 mei ‘In vrijheid kiezen’ komt terug in de colleges.

Over Ronald Giphart

Ronald Giphart houdt op 5 mei het laatste Vrijheidscollege in een bus op het Bevrijdingsfestival Den Haag.
Schrijver Ronald Giphart debuteerde met zijn bekende roman ‘Ik ook van jou’ (1992). Zijn boeken ‘Ik ook van jou’, ‘Phileine zegt sorry’ en ‘Ik omhels je met duizend armen’ werden ook verfilmd. Daarnaast is hij regelmatig op het podium te vinden. Hij heeft, onder andere met Bart Chabot, in verschillende Nederlandse theaters gestaan. Giphart gaat graag culinaire en literaire experimenten aan. Zo schreef hij in 2017 een stuk tekst samen met een robot met daarin de onheilspellende zin: “Gaan wij Aardlingen in vrijheid de tweeëntwintigste eeuw halen?”
Wil je weten wat Ronald Giphart over vrijheid te vertellen heeft? Kom op 5 mei naar het Vrijheidscollege op het Bevrijdingsfestival.

Praktische informatie

  • Wanneer:     zondag 5 mei 2019,  17.15 – 18.00 uur (inloop 17.00 uur)
  • Waar:           bus opstapplaats op het Bevrijdingsfestival aan het Malieveld in Den Haag
  • Toegang:      gratis, vooraf aanmelden niet mogelijk

Overige colleges