Huis voor democratie en rechtsstaat

Kom naar het Vrijheidscollege door Natascha van Weezel

Vrijdag 19 april 2019, 17:30 uur - 19:00 uur
Vrijheidscollege Natascha van Weezel

Over de Vrijheidscolleges

Samen met het Vadercentrum, bibliotheek Escamp en het Bevrijdingsfestival organiseert ProDemos in Den Haag drie Vrijheidscolleges. De Vrijheidscolleges zijn onderdeel van de Haagse Vrijheidsweken. Natascha van Weezel, auteur en documentairemaker, geeft het tweede college.

In elk college delen de sprekers hun verhaal over vrijheid. Verleden en heden worden hierbij aan elkaar gekoppeld. Inspiratiebronnen voor de colleges zijn de ‘Four Freedoms’ die de Amerikaanse President Franklin D. Roosevelt in 1941 formuleerde: vrijheid van meningsuiting, vrijheid van religie, en vrijwaring van gebrek en van angst. Ook het jaarthema van het Nationaal Comité 4 en 5 mei ‘In vrijheid kiezen’ komt terug in de colleges.
De Vrijheidscolleges worden in de aanloop naar 4 en 5 mei in het hele land gehouden door prominente sprekers.

Natascha van Weezel houdt op 19 april het vrijheidscollege in Vadercentrum Adam in het Laakkwartier. Het college wordt in twee delen gehouden tussen de gangen van een gezamenlijke maaltijd in. Aan tafel spreek je vervolgens met elkaar over de inhoud.

Over Natascha van Weezel

Natascha van Weezel is auteur en documentairemaker. Haar familiegeschiedenis beïnvloedt het werk van Van Weezel. Haar ouders zijn journalisten Anet Bleich en Max van Weezel, beiden kinderen van overlevers van de Holocaust. Van Weezel studeerde in 2012 af met een documentaire over kleinkinderen van Holocaustoverlevenden, waarover ze ook een boek schreef met de titel ‘De derde generatie’. Ze schreef het boek ‘Thuis bij de vijand’, over de relatie tussen moslims en Joden in Nederland. Met haar vader schreef ze een wisselcolumn in Trouw en ze is vaste columnist bij het Parool. In 2018 maakte ze de serie ‘Natascha’s Beloofde Land’ (VPRO) over Israël en de Westbank. Haar doel was om het conflict van alle kanten op een genuanceerde manier in beeld te brengen. Van Weezel: “Ik ben journalist geworden, omdat ik apathie het ergste vind wat er is, bij welk onderwerp dan ook.” Ben je nieuwsgierig geworden naar het verhaal van Natascha van Weezel en lijkt het je leuk om onder het genot van een diner over vrijheid te praten? Kom op 19 april naar ons Vrijheidscollege!

Praktische informatie

  • Wanneer:    vrijdag 19 april 2019,  17.30 – 19.00 uur (inloop 17.00 uur)
  • Waar:           Vadercentrum Adam, Jonckbloetplein 24, Den Haag
  • Toegang:     gratis, aanmelden via ons reserveringssysteem 

Overige colleges