Huis voor democratie en rechtsstaat

Kinderrondleidingen Zomervakantie

Zaterdag 14 juli 2018 - Zaterdag 25 augustus 2018, 14:00 uur

In de zomervakantie van 14 juli t/m 25 augustus zet ProDemos de deuren wagenwijd open voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Vrijwel iedere dag is er een kinderrondleiding naar de Ridderzaal.

Als ik de baas zou zijn…

Altijd al minister willen zijn en het geld van Nederland willen uitgeven? Dat kan bij ProDemos! Tijdens de kinderrondleiding van ProDemos gaan kinderen op ontdekkingstocht door het Binnenhof en de Ridderzaal met Het Koffertje vol bijzondere voorwerpen…

Waar leest de koning de troonrede voor? En hoe ziet zijn troon eruit? Onze enthousiaste en lieve gidsen leggen het allemaal uit. De kinderen mogen van alles vragen en kunnen muntjes verdienen, die ze later als échte ministers mogen uitgeven. Waar zou het geld naartoe gaan als zij de baas waren?

Voor wie?

De kinderrondleiding is bedoeld voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. De kinderen kunnen alleen meedoen aan de rondleiding onder begeleiding van een volwassene. Helaas is de bijna 800-jaar oude Ridderzaal niet toegankelijk voor mensen die zeer slecht ter been zijn, omdat er een wenteltrap (48 treden) moet worden ‘beklommen’ om in de zaal te kijken.

Reserveren?

De kinderrondleiding start om 13.00 uur (op maandag om 10.30 uur) en duurt ongeveer een uur, inclusief een bezoek aan de Ridderzaal. De kosten voor de rondleiding zijn € 5,50 per persoon. Om de actuele tijden te bekijken en om te reserveren: ga naar ons reserveringssysteem.