Huis voor democratie en rechtsstaat

Ontdek het Binnenhof met de kinderen in de meivakantie

Zaterdag 20 april 2019 - Zaterdag 4 mei 2019, 11:00 uur - 16:00 uur

Kom met de kinderen naar het Binnenhof! In de meivakantie hebben we kinderrondleidingen naar de Ridderzaal en op 3 mei is ons Kinderrijk geopend.

Kinderrondleidingen

Als ik de baas zou zijn…

Altijd al koning(in) of minister willen zijn? Dat kan bij ProDemos! Tijdens de kinderrondleiding van ProDemos gaan kinderen op ontdekkingstocht door het Binnenhof met een koffertje vol bijzondere voorwerpen…

Waar leest de koning de troonrede voor? En hoe ziet zijn troon eruit? Onze enthousiaste en lieve gidsen leggen het allemaal uit. De kinderen mogen van alles vragen en kunnen muntjes verdienen, die ze later als échte ministers van Financiën mogen uitgeven. Waar zou het geld naartoe gaan als zij de baas waren?

Wat krijgen ze te zien?

De speurtocht is gekoppeld aan Prinsjesdag, en de kinderen krijgen dan ook uitgebreid de Ridderzaal van binnen te zien. De Eerste en Tweede Kamer worden wel aangewezen, maar vanwege de tijd gaan de kinderen daar niet naar binnen. Tip: tijdens Kinderrijk wordt soms wel de Tweede Kamer bezocht.

Voor wie?

De kinderrondleiding is bedoeld voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. De kinderen kunnen alleen meedoen aan de rondleiding onder begeleiding van een volwassene. (let op: de Ridderzaal is niet toegankelijk voor mensen die (zeer) slecht ter been zijn, omdat de zaal alleen via trap te bereiken is)

Reserveren

De kinderrondleiding duurt een uur en bevat een bezoek aan de Ridderzaal. De kosten voor de rondleiding zijn 5,50 euro per persoon. Om de actuele tijden te bekijken en om te reserveren: ga naar ons reserveringssysteem.

 

 

 

Kinderrijk

Wil jij weten wie er de baas is van Nederland?  En weten wat je moet doen om in de Tweede Kamer gekozen te worden? Je eigen stad bouwen? Ontdek het tijdens de vakantie in ons Kinderrijk. Vrijdag 3 mei kun je bij ProDemos al knutselend, spelend en luisterend ontdekken hoe de Tweede Kamer werkt en dat je ook zelf politicus kunt worden. Meer weten? Klik hier.

Kinderrijk is het leukst voor kinderen van 6 tot 12 jaar.