Huis voor democratie en rechtsstaat

AFGELAST- Kinderrijk tijdens de Museumnacht Kids

Zaterdag 14 maart 2020, 17:00 uur - 22:00 uur

Let op: Vanwege de sluiting van de Tweede Kamer voor bezoekers i.v.m. het coronavirus heeft ProDemos alle rondleidingen geannuleerd van vrijdag 13 maart tot en met dinsdag 31 maart. Om deze reden heeft de organisatie van de Kindermuseumnacht besloten het evenement niet door te laten doorgaan. Heb je tickets voor de Kindermuseumnacht, houd dan de website van Kindermuseumnacht in de gaten voor meer informatie. Meer informatie vindt u hier.

Op zaterdag 14 maart vindt voor de tweede keer de Museumnacht Kids in Den Haag plaats. Op deze avond kun je met de kinderen langs heel veel culturele instellingen in Den Haag en omstreken en dus ook naar ProDemos.

Ga met onze leuke gidsen op expeditie naar het oudste gebouw van Den Haag, de Ridderzaal. Of laat in onze nagebouwde plenaire zaal jouw stem horen tijdens een van onze flitsdebatjes. Vind jij dat kinderen op de basisschool alleen maar water mogen drinken en waarom vind je dat? Vertel het achter een van de écht werkende microfoons. Tijdens het spel ‘Democracity’ vormen jullie een politieke partij. Bepaal wat jullie belangrijk vinden voor de stad en overtuig de andere partijen dat een gemeentehuis, park, zwembad of gevangenis (etc.) echt onmisbaar is in Democracity! Ook komt Angelique Schippers langs met haar accordeon om haar muzikale voorstelling op te voeren over 100 jaar kiesrecht. Een avond dus waarop je op een leuke manier ontdekt hoe jij je stem kunt laten horen!

Praktische informatie

  • Wanneer: zaterdag 14 maart 2020
  • Hoe laat: Open van 17.00 tot 22.00 uur (doorlopend programma)
  • Waar: ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat. Hofweg 1, Den Haag
  • Toegang: € 7,50 (50% korting met de Ooievaarspas).