Huis voor democratie en rechtsstaat

Haagse Stemmen: over wantrouwen in Den Haag (live op GrondFest)

Zaterdag 1 oktober 2022, 16:00 uur - 17:30 uur
Het logo van GrondFest

Haagse Stemmen is terug! En wel met een speciaal minicollege en Q&A op GrondFest, het festival voor en over de democratie, dat op vrijdag 30 september en zaterdag 1 oktober 2022 plaatsvindt in de Nijmeegse binnenstad.

‘Over wantrouwen in Den Haag’

‘Over wantrouwen in Den Haag’ is het onderwerp van dit minicollege. De Toeslagenaffaire, de afwikkeling van gaswinningschade en de stikstofcrisis. Allemaal dossiers die het vertrouwen in de politiek beschadigen. Wat doet het wantrouwen met ons, maar ook met Den Haag? In Haagse Stemmen belichten drie bekende politieke duiders hoe politiek Den Haag reageert op de groeiende groep boze burger. Van verdwenen sms’jes tot ‘functie elders’, waarom blijft een transparante overheid een moeilijke opgave? En hoe denken politieke partijen zelf over democratische vernieuwing?

Sprekers zijn Gijs Rademaker, Joost Vullings en Marieke van de Zilver.

Praktische zaken

Datum en tijd: za 1 oktober 2022 – 16:00 – 17:30

Locatie: Plein ’44 Spiegeltent (Plein 1944, 6511 KH Nijmegen)

Tickets kun je bestellen via de ticketpagina van GrondFest.

Over Haagse Stemmen

In Haagse Stemmen nemen verschillende politiek journalisten en bekende specialisten een prangend onderwerp onder de loep. Waar letten zij op? En hoe zit een bepaald politiek thema nu echt in elkaar? Haagse Stemmen is een samenwerking van Nieuwspoort, Prodemos en Haagsch College. Meer informatie over Haagse Stemmen en eerdere colleges vind je hier.

Over GrondFest

GrondFest is hét gratis toegankelijke festival voor en over de democratie, dat op vrijdag 30 september en zaterdag 1 oktober 2022 plaatsvindt in de Nijmeegse binnenstad. Twee dagen vol lezingen, debatten, rondleidingen en workshops, maar ook met activiteiten voor de jeugd, theater, VR-experiences en de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten in de Nijmeegse horeca. Kortom: een festival voor iedereen die werkt met en voor de democratie, maar juist ook voor wie dat (nog) niet doet.

Meer informatie over GrondFest en het gehele festivalprogramma kun je vinden op de website van GrondFest.