Huis voor democratie en rechtsstaat

Film & Gesprek: ‘Notes from Brussels’ in Filmhuis Den Haag

Woensdag 11 mei 2022, 18:45 uur - 21:00 uur

In de debatreeks Democratie in debat vertoont Filmhuis Den Haag op 11 mei de film ‘Notes from Brussels’. Na afloop van de film volgt een nagesprek met regisseur Nadine van Loon en Basje Bender, auteur van de roman ‘Brussel’ (2015, Meulenhoff), gemodereerd door Maaike Jongema van het Montesquieu Instituut.

De film

Welke offers zijn we bereid te maken om onze carrière op de rails te houden? Welke keuzes zouden we al terugblikkend heroverwegen? Nadine van Loon’s documentaire debuut ‘Notes from Brussels’ volgt drie sterk gemotiveerde vrouwen die onder de hoge werkdruk bij de Brusselse instellingen hun Europese droom nastreven.

‘Notes from Brussels’ onthult het menselijke gezicht achter de ‘Brusselse bubbel’. De film vervlecht drie intieme portretten van vrouwen in verschillende fases van hun leven; een jonge Franse politiek assistent in het Europees Parlement, een Poolse journalist en een Duitse topambtenaar bij de Europese Commissie. De film “laat je samen met de hoofdpersonen stil staan bij en reflecteren op meer fundamentele vragen”.

Het gesprek

Na afloop van de film volgt een nagesprek met regisseur Nadine van Loon en Basje Bender, auteur van de roman ‘Brussel’ (2015, Meulenhoff), gemodereerd door Maaike Jongema van het Montesquieu Instituut.

Praktische informatie

  • Wanneer: woensdag 11 mei, 18.45 uur – de film duurt 79 minuten
  • Waar: Filmhuis Den Haag, Spui 191, Den Haag
  • Toegang: Tickets zijn verkrijgbaar via de website van het Filmhuis Den Haag.