Huis voor democratie en rechtsstaat

Film & Debat: The Swallows of Kabul

Donderdag 12 september 2019, 19:00 uur - 21:15 uur

In de debatreeks Democratie in Debat vertoont Filmhuis Den Haag op donderdag 12 september in samenwerking met ProDemos, Montesquieu Instituut en Nieuwspoort de animatiefilm The Swallows of Kabul. Deze filmavond maakt onderdeel uit van heet jaarlijkse terugkerende evenement Nacht van de Dictatuur.

De Film

Kabul ligt in puin en wordt bezet door de Taliban. Atiq en Mussarat, al twintig jaar getrouwd, praten nog maar zelden met elkaar. Hij haat zijn leven als bewaker in een vrouwengevangenis, zij heeft een ongeneeslijke ziekte. Mohsen en Zunaira zijn jong en verliefd. Ondanks het geweld en de armoede geloven ze in een betere toekomst, maar een stommiteit van Mohsen heeft tragische gevolgen.

De sprekers

  • journaliste en Afghanistanexpert Bette Dam
  • filosoof en wijnhandelaar Ofran Badakhshani

Moderator: Jan Pronk

Praktische informatie

  • Wanneer: donderdag 12 september, 19.00 uur
  • Waar: Filmhuis Den Haag, Spui 191, Den Haag
  • Toegang: Tickets zijn verkrijgbaar via de website van het Filmhuis Den Haag

Let op: De kaartjes voor ‘The Swallows of Kabul’ bieden geen toegang tot de andere programmaonderdelen van de Nacht van de Dictatuur die op vrijdag 13 september plaats vindt.

Democratie in Debat

Film & Debat is onderdeel van Democratie in Debat, een debatreeks over de politieke actualiteit. Democratie in Debat is een samenwerkingsverband van ProDemos, Filmhuis Den Haag, het Montesquieu Instituut en Internationaal Perscentrum Nieuwspoort. Elke maand organiseren zij in politiek Den Haag het Actualiteitendebat, Film & Debat en het Politiek Café.