Huis voor democratie en rechtsstaat

Film & Debat: Sorry We Missed You

Donderdag 17 oktober 2019, 19:00 uur - 20:40 uur

Op donderdag 17 oktober vertoont Filmhuis Den Haag in samenwerking met ProDemos, Montesquieu Instituut en Nieuwspoort de film “Sorry We Missed You”.  De Brits-Franse dramafilm  gaat over de familie Turner. Het gezin komt moeilijk rond in het hedendaagse Engeland. Om zijn gezin te kunnen onderhouden, investeert vader Ricky in een bestelwagen om als pakketbezorger te kunnen werken, maar de financiële druk blijft groot. De regisseur is Ken Loach, die in zijn carrière twee keer de prestigieuze Gouden Palm won op het Filmfestival van Cannes.

Na de film volgt een debat over de situatie van arbeidsuitbuiting in Nederland. Onze sprekers hebben het over uitzendbureaus, nul-uren contracten en cao’s. Ook behandelen zij verschillende brandende vragen. In welke sectoren vindt arbeidsuitbuiting bijvoorbeeld plaats? Op welke manieren gebeurt het en wat is de oplossing?

Sprekers

Jasper van Dijk, Kamerlid van SP

FairWork, een organisatie die zich inzet tegen arbeidsuitbuiting in Nederland

De moderator van het debat is Jeltje van Nieuwenhoven.

Praktische informatie

  • Wanneer: donderdag 17 oktober, 19.00 – 20.40 uur
  • Waar: Filmhuis Den Haag, Spui 191, Den Haag
  • Toegang: tickets zijn verkrijgbaar via de website van het Filmhuis Den Haag

Democratie in Debat

Film & Debat is onderdeel van Democratie in Debat, een debatreeks over de politieke actualiteit. Democratie in Debat is een samenwerkingsverband van ProDemos, Filmhuis Den Haag, het Montesquieu Instituut en Internationaal Perscentrum Nieuwspoort. Elke maand organiseren zij in politiek Den Haag het Actualiteitendebat, Film & Debat en het Politiek Café.