Huis voor democratie en rechtsstaat

Film & Debat: ‘Goede Buren’

Donderdag 21 februari 2019, 19:00 uur - 21:15 uur

In de debatreeks Democratie in Debat vertoont Filmhuis Den Haag op donderdag 21 februari in samenwerking met ProDemos, Montesquieu Instituut en Nieuwspoort de documentaire Goede Buren.

De documentaire

Toen de Rotterdamse Bep de Bruin na 10 jaar dood in haar woning werd gevonden door bouwvakkers, was de stad in shock. Niemand had haar gemist. Hoe kon dit gebeuren?

Ada (59) en haar nuchtere overbuurvrouw Wilma (70) besluiten vrijwilligers te worden voor het gemeentelijke antwoord: een campagne tegen eenzaamheid. Samen leggen ze huisbezoeken af, op zoek naar eenzame ouderen die hulp nodig hebben. Zo ontmoeten ze Jan (81) en Til (85). Jan heeft zeven jaar lang nauwelijks zijn huis verlaten. In zijn gevecht om onafhankelijk te blijven, wordt hij steeds eenzamer. Til is een sterke en koppige vrouw, die elk aanbod van ondersteuning weigert. De enige aan wie ze haar diepste gevoelens toevertrouwt is haar hond Sandy.

Diep geraakt door hun eenzaamheid besluiten Ada en Wilma in actie te komen. Maar kun je iemand wel uit zijn eenzaamheid bevrijden? En waar ligt de grens tussen zorgen voor en bemoeien met? Goede Buren laat het weerbarstige dagelijks (samen)leven zien in een mix van rauwe realiteit en humor.

Sprekers

  • Kavita Parbhudayal, wethouder Zorg, Jeugd en Volksgezondheid van de Gemeente Den Haag
  • Stella van Voorst van Beest, regisseur Goede Buren
  • Hans Dingemanse, manager bij het Goodwillwerk van het Leger des Heils in Den Haag

De avond staat onder leiding van Jeltje van Nieuwenhoven.

Praktische informatie

  • Wanneer: donderdag 21 februari, 19.00 – 21.15 uur
  • Waar: Filmhuis Den Haag, Spui 191, Den Haag
  • Toegang: tickets zijn verkrijgbaar via de website van het Filmhuis Den Haag

Democratie in Debat

Logo Democratie in Debat

Film & Debat is onderdeel van Democratie in Debat, een debatreeks over de politieke actualiteit. Democratie in Debat is een samenwerkingsverband van ProDemos, Filmhuis Den Haag, het Montesquieu Instituut en Internationaal Perscentrum Nieuwspoort. Elke maand organiseren zij in politiek Den Haag het Actualiteitendebat, Film & Debat en het Politiek Café.