Huis voor democratie en rechtsstaat

Film & Debat: ‘De Getekende Hahn’

Donderdag 18 april 2019, 19:00 uur - 21:00 uur

In de debatreeks Democratie in debat vertoont Filmhuis Den Haag op donderdag 21 maart in samenwerking met ProDemos, Montesquieu Instituut en Nieuwspoort de film De Getekende Hahn.

De film

In het kunstenaarsportret De Getekende Hahn voert politiek tekenaar Albert Hahn ons door verschillende bewogen episodes uit de sociale en politieke geschiedenis van Nederland aan het begin van de twintigste eeuw.  Op scherpe wijze becommentarieert hij het nieuws en illustreert hij thema’s als stakingsrecht, kiesrecht, oorlog en vrede. Anno 2018 is Hahns werk nog immer actueel: het biedt een historische context in hedendaagse debatten over democratie, vrijheid van meningsuiting en de grenzen van politieke satire.

Sprekers

  • Pim Zwier, regisseur van de film De Getekende Hahn
  • Tjeerd Royaards, winnaar van de Inktspotprijs 2018 en hoofdredacteur van het internationale platform ‘the cartoon movement’

Jerome Scheltens is de moderator.

Praktische informatie

  • Wanneer: donderdag 18 april, 19.00 – 21.00
  • Waar: Filmhuis Den Haag, Spui 191, Den Haag
  • Toegang: Tickets zijn verkrijgbaar via de website van het Filmhuis Den Haag

Democratie in Debat

Logo Democratie in DebatFilm & Debat is onderdeel van Democratie in Debat, een debatreeks over de politieke actualiteit. Democratie in Debat is een samenwerkingsverband van ProDemos, Filmhuis Den Haag, het Montesquieu Instituut en Internationaal Perscentrum Nieuwspoort. Elke maand organiseren zij in politiek Den Haag het Actualiteitendebat, Film & Debat en het Politiek Café.