Huis voor democratie en rechtsstaat

Film & Debat: ‘Another day of life’

Donderdag 21 maart 2019, 19:00 uur - 21:15 uur

In de debatreeks Democratie in debat vertoont Filmhuis Den Haag op donderdag 21 maart in samenwerking met ProDemos, Montesquieu Instituut en Nieuwspoort de film Another Day of Life.

De film

Ryszard Kapuscinski (1932-2007) was een van de belangrijkste en kleurrijkste oorlogsverslaggevers van de twintigste eeuw. Gedurende zijn carrière maakte hij 27 revoluties mee, werd hij veertig keer gevangen gezet en vier keer ter dood veroordeeld. Als correspondent van een Pools persbureau was hij vooral actief in Afrika. Toen in 1975 een burgeroorlog uitbrak in Angola was hij de enige buitenlandse reporter ter plekke. In zijn boek Another Day of Life beschrijft hij hoe het diamant- en olierijke land wordt ingezet als pion in de Koude Oorlog.

Kapuscinski’s schrijfstijl is subjectief, soms zelfs surrealistisch. In deze geanimeerde verfilming komt zijn vorm van literaire reportage helemaal tot zijn recht. Hallucinante impressies van chaotische vuurgevechten worden neergezet in een stijl die doet denken aan graphic novels. De belangrijkste personages komen in het echt aan het woord, veertig jaar ouder − soms geslaagd in het leven, soms gek geworden. Dit is een verhaal, maar geen fictie.

De spreker

Frank Westerman, schrijver en journalist.

De moderator van de avond is Jan Pronk.

Praktische informatie

  • Wanneer: donderdag 21 maart, 19.00 – 21.15 uur
  • Waar:         Filmhuis Den Haag, Spui 191, Den Haag
  • Toegang:   tickets zijn verkrijgbaar via de website van het Filmhuis Den Haag

Democratie in Debat

Logo Democratie in Debat

Film & Debat is onderdeel van Democratie in Debat, een debatreeks over de politieke actualiteit. Democratie in Debat is een samenwerkingsverband van ProDemos, Filmhuis Den Haag, het Montesquieu Instituut en Internationaal Perscentrum Nieuwspoort. Elke maand organiseren zij in politiek Den Haag het Actualiteitendebat, Film & Debat en het Politiek Café.