Huis voor democratie en rechtsstaat

Kom naar het Europa World Café op het Speak Europe Festival

Zondag 10 maart 2019, 13:00 uur - 18:00 uur

Op 10 maart organiseert het EDIC Den Haag het Europa World Café tijdens het Speak Europe Festival in Utrecht. Kom en discussieer mee!

Speak Europe Festival

Op 23 mei 2019 zijn de Europese Parlementsverkiezingen. Wat weet jij eigenlijk over de Europese Unie? En hoe moet het Europa van morgen er volgens jou uitzien? Op zondag 10 maart  organiseert Y Vote Utrecht vanuit studentenvereniging AEGEE-Utrecht het gratis Speak Europe festival, omdat democratie voor iedereen is.

Op het Speak Europe festival dag tonen wij de ins en outs van de Europese Unie, van de duistere bureaucratische achterkamertjes tot aan de rol van de EU in het beschermen van onze mensenrechten. Alles komt aan bod. Grijp de kans om jongeren vanuit heel Europa te ontmoeten op Speak Europe.

Wil jij Europa leren kennen in een theatervoorstelling en een live debat meemaken tussen politieke jongerenorganisaties? Wil je kunst bekijken van HKU studenten of juist zelf je mening geven over hoe Europa eruit zou moeten zien? Kom dan naar het Speak Europe festival 10 maart.

EDIC Europa World Café

Wat voor een Europa wil jij? Het EDIC Den Haag organiseert op het Speak Europe festival  het World Café. Discussieer mee over de toekomst van Europa! Welke verwachtingen heb jij van Europa? Gaan de EU lidstaten in de toekomst meer of juist minder samen werken?

In het World Café kijken we naar een aantal scenario’s die de Europese Commissie heeft voorgesteld? Welke lijkt jou het beste? Of heb je misschien een heel andere idee hoe het Europa van de toekomst eruit moet gaan zien? Doe mee een deel het!

Volg het Speak Europe festival op Facebook, Instagram en op de website.

Praktische informatie

  • Wanneer: zondag 10 maart 2019
  • Waar: Bibliotheek Utrecht en de Winkel van Sinkel, Utrecht
  • Toegang: gratis, meld je aan via het Facebookevent