Huis voor democratie en rechtsstaat

Europa-Café Leiden: Wat voor Europa wil jij?

Maandag 20 mei 2019, 20:00 uur - 23:00 uur
Europa Café kaart van Europa in wolken

Hoe gaat de toekomst van Europa eruit zien? Wat voor Europa wil jij? Kom naar het Europa-Café in Leiden op 20 mei en praat mee over de toekomst van Europa!

De toekomst van Europa

Europa heeft met grote veranderingen te maken. De Brexit zorgt voor onvoorspelbaarheid en de opkomst van het populisme in Europa zorgt er misschien wel voor dat nog meer landen afstand zullen nemen van de Europese Unie. Hoe gaat het Europa van de toekomst eruit zien? En welke verwachtingen heb jij van de EU? Gaan de lidstaten in de toekomst meer of juist minder samen werken? We praten er over op 20 mei.

Europa-Café

In het Europa-Café kijken we naar vijf door de Europese Commissie voorgestelde scenario’s voor de toekomst van Europa. Moeten we door met wat we nu doen of terug naar alleen maar economische samenwerking? Aan de hand van deze scenario’s gaan we in gesprek over welk scenario jou het meeste aanspreekt. Of misschien heb je wel een heel ander idee over hoe het Europa van de toekomst eruit moet gaan zien. Je hoeft geen expert te zijn op dit gebied of speciale ervaringen te hebben, het gaat erom dat jouw mening gehoord wordt. Kom naar het Europa-Café en praat mee!

Het Europa-Café wordt georganiseerd door A.S.V. Prometheus, EDIC Den Haag, AEGEE Leiden en SIB Leiden.

Praktische informatie

  • Wanneer: maandag 20 mei, 20:15 uur (inloop 20:00)
  • Waar: Café de Keyzer, Kaiserstraat 2-4, Leiden
  • Toegang: gratis, aanmelden is niet nodig. Wel kan je jezelf op aanwezig zetten voor het Facebook evenement