Huis voor democratie en rechtsstaat

EDIC Lunchlezing 3: Wat blijft er over van de Europese Green Deal?

Donderdag 10 december 2020, 12.15 uur uur - 13.15 uur uur

Deze herfst organiseren Europe Direct Den Haag en de Haagse Hogeschool een serie interactieve lunchlezingen. Eet een broodje en spijker intussen je kennis bij over Europees beleid.


In 2019 nam de Europese Commissie zich voor om te werken aan:

  • De Europese ‘Green Deal’
  • Een economie die werkt voor mensen
  • Een Europa dat klaar is voor het digitale tijdperk
  • Een sterkere positie van Europa in de wereld
  • Een nieuwe impuls voor de Europese democratie

Intussen, slechts 1 jaar later, ziet de wereld er heel anders uit. De EU zit midden in de tweede coronagolf. Wat betekent deze situatie voor de Europese politiek en voor de doelstellingen die de Europese Commissie zich had gesteld? Hoe vertaalt zich dat naar het nationale en lokale niveau in Nederland?

Deze en andere vragen bespreekt onze moderator Victor Vlam met experts van onder andere de Haagse Hogeschool tijdens drie interactieve lunchlezingen.

EDIC Lunchlezing 3:  Wat blijft er na corona over van de Europese Green Deal?

10 december 12.15 – 13.15 uur

We hebben het er door Corona nauwelijks meer over: de Europese Green Deal. Europa wilde het eerste klimaatneutrale continent worden. Zijn de ambities inmiddels bijgesteld? Of hoeven wij ons over het klimaat geen zorgen meer te maken, omdat we niet meer vliegen en forenzen?

Hoe maken Europese politici eigenlijk beleid op het gebied van klimaat, en wie maakt daar lokaal werk van? Tijdens deze lunchsessie praten we je bij over de kansen en uitdagingen van effectief klimaatbeleid in Europa en in de stad.

Inleiding

Ruud Schapenk, docent bestuurskunde, podcasthost “Global Gossip” en onderzoeker bij het lectoraat Changing role of Europe bij De Haagse Hogeschool

Sprekers

  • Stefanie Schuddebeurs  – docent en onderzoeker bij De Haagse Hogeschool en projectleider van mobiel pop-up kantoor Buro-EU, waarmee ze in gesprek ging met Haagse jongeren over hun vragen, twijfels en ideeën over duurzaamheid.
  • Mohammed Chahim – Europarlementariër voor de PvdA.

 


Bekijk ook de twee andere lezingen en geef je op voor één of meer lezingen via onderstaand formulier.

EDIC Lunchlezing 1: Wat doet de EU tegen corona? (12 november 12.15-13.15 uur)

EDIC Lunchlezing 2: De coronacrisis en migratie (26 november 12.15 – 13.15)

 

Praktische informatie

  • Toegang: gratis
  • Aanmelden: via onderstaand formulier
  • Locatie: online – De lunchlezing wordt gehost in Microsoft Teams. Je ontvangt van tevoren een uitnodiging tot een Teams-vergadering. Je hoeft hiervoor geen speciaal Teams-account aan te maken.

Voor vragen kun je contact opnemen met l.duiven@prodemos.nl