Huis voor democratie en rechtsstaat

EDIC: In Search of Democracy 3.0

Donderdag 22 april 2021, 20:00 uur - 21:30 uur

Europa beschikt over ruim 500 lokale ‘Europe Direct’-centra, die samen het gratis informatienetwerk van de Europese Commissie vormen. Ze zijn dé toegang tot de Europese Unie voor al haar inwoners en daarmee de ideale basis voor inspraak en participatie. De Nederlandse Europe Directs slaan nu de handen ineen voor een inspirerend online evenement over nieuwe vormen van democratie en burgerschap.

Op donderdag 22 april word je vanaf 20:00 uur meegenomen op een rondreis langs vernieuwende democratische innovaties in Europa. Er wordt afgetrapt met de vlammende voorstelling ‘In Search of Democracy 3.0’ door theatermaker Lucas de Man van Stichting Nieuwe Helden. Aansluitend kun je online in dialoog met bekende ‘changemakers’, mensen die bezig zijn met vernieuwing, verandering en verbetering.

Aan de hand van 6 thema’s staan we gezamenlijk stil bij de basisprincipes van de Europese democratie. Hoe kunnen wij als burgers actief meebeslissen en oplossingen aanreiken? Voelen we ons voldoende vertegenwoordigd? Hoe bepalen we samen de agenda? Als we daadwerkelijk een meer rechtvaardige samenleving willen, dan moeten we durven sleutelen aan de basis. Sleutel je mee?

De avond is geheel gratis toegankelijk, aanmelden is verplicht. Houd onze kanalen in de gaten voor verdere berichtgeving over de sprekers en het definitieve programma. Voor nu: Save the date!

Praktische informatie

(De avond wordt gehost in Zoom. De link naar de bijeenkomst wordt van te voren via e-mail naar de deelnemers verstuurd.)