Huis voor democratie en rechtsstaat

Docentenweek Maatschappijleer

Tip
Maandag 1 februari 2021 - Vrijdag 5 februari 2021

De Docentendag Maatschappijleer is elk jaar voor honderden docenten dé gelegenheid om kennis en ervaringen uit te wisselen en om stil te staan bij de laatste ontwikkelingen in het vakgebied. Niet alleen voor docenten maatschappijleer, maar ook voor docenten maatschappijwetenschappen, – kunde, geschiedenis en burgerschap.

Nu fysieke samenkomsten niet mogelijk zijn, heeft het team van de Docentendag besloten om de conferentie in 2021 een andere vorm te geven, die toch verdieping en verbinding biedt: een online Docentenweek Maatschappijleer. Van 1 tot 5 februari 2021 bieden we lezingen, workshops en zelfs virtuele excursies via een online platform.

Vaak krijgen we na afloop van de Docentendag opmerkingen als: ‘Er was zoveel aanbod dat ik bijna niet kon kiezen!’ In deze Docentenweek zal het niet nodig zijn om te kiezen: je kunt alle programmaonderdelen live bijwonen of later terugkijken. Ook zorgen we voor veel mogelijkheden tot interactiviteit, zodat je toch je vragen aan sprekers kunt stellen en in contact kunt komen met andere docenten of met aanbieders van educatief materiaal. Daarnaast biedt het online karakter van het evenement ook nieuwe kansen: denk bijvoorbeeld aan een internationale spreker of een kijkje achter de schermen bij een ambassade in het buitenland.

Inschrijven

Vanaf 1 december 2020 kun je je inschrijven voor de Docentenweek 2021. Houd onze website in de gaten voor meer informatie en het programma.