Huis voor democratie en rechtsstaat

Docentenreis naar Brussel

Woensdag 10 november 2021 - Donderdag 11 november 2021, 10.00 uur - 17.30 uur

Brusselreis 2019

Op 10 en 11 november 2021 is er weer een docentenprogramma in Brussel! We werken hierbij samen met het Huis van Europa (de vertegenwoordiging van de Europese Commissie en het Liaisonbureau van het Europees Parlement in Nederland).

Voor wie?

Docenten maatschappijleer, maatschappijkunde, maatschappijwetenschappen en burgerschap kunnen zich inschrijven. Ook docenten geschiedenis zijn welkom.

Wat is het programma?

Tijdens deze reis kom je van alles te weten over de Europese Unie en zie je met eigen ogen waar de Europese politiek zich afspeelt, zodat je na afloop deze nieuwe kennis op een levendige manier over kunt brengen aan de leerlingen. We brengen een bezoek aan de Europese Commissie, het Europees Parlement en de Vertegenwoordiging van NL in Brussel. Daarnaast komen er diverse gastsprekers langs die vertellen over hun werkzaamheden.

Praktische informatie

ProDemos brengt € 95,- (excl. btw) per deelnemende docent in rekening voor de organisatiekosten.

De hotelovernachting en maaltijden tijdens de studiereis worden volledig verzorgd.

De treinreis moet je zelf regelen. Uit evaluaties na vorige reizen blijkt dat deelnemers hier graag zelf de controle over hebben. Je kunt dus zelf bepalen hoe laat je reist en of je gebruikt wilt maken van bijvoorbeeld een trein met supplement. Wij adviseren een treinreis, maar je kunt natuurlijk ook met de auto reizen. Houd wel rekening met de parkeertarieven.

Inschrijven

De docentenreis naar Brussel zit volgeboekt! Wel is het mogelijk om je op te geven voor de reservelijst. Stuur hiervoor een mailtje naar aanmelden@prodemos.nl