Huis voor democratie en rechtsstaat

Docentenreis naar Brussel in november

Woensdag 16 november 2022 - Donderdag 17 november 2022, 10:00 uur - 17:00 uur

Brusselreis 2019

De Europese Unie is voor veel docenten een lastig onderwerp om uit te leggen. Ga daarom mee op studiereis naar Brussel en vergroot je kennis over de Europese Unie en haar instituten.

In samenwerking met de vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland en het Liaisonbureau van het Europees Parlement in Nederland organiseert ProDemos in november 2022 een docentenreis naar Brussel. Docenten maatschappijleer, maatschappijkunde, maatschappijwetenschappen, geschiedenis en burgerschap kunnen zich inschrijven. Maar ook docenten in opleiding in deze richtingen zijn van harte welkom!

Tijdens deze reis kom je als docent van alles te weten over de Europese Unie, zodat je na afloop deze nieuwe kennis over kunt brengen op jouw leerlingen. We brengen onder andere een bezoek aan diverse Europese instellingen en hebben de gelegenheid om in gesprek te gaan met de Nederlanders die er werkzaam zijn. Ook kun je óf het Parlamentarium (het bezoekerscentrum van het Europees Parlement), óf het Huis van de Europese Geschiedenis bezoeken.

Praktische informatie

  • Wanneer: woensdag 16 & donderdag 17 november 2022
  • Tijdstip: Het programma begint op dag 1 om 10.00 uur en is op dag 2 om 17.00 uur afgelopen.
  • Aantal: per reis zijn er 30 plaatsen beschikbaar. Vol = vol! Aanmelden kan tot uiterlijk 31 oktober.
  • Kosten: € 114,95 euro per deelnemende docent. De hotelovernachting en avondmaaltijd zijn hierbij inbegrepen en worden verzorgd door de Europese Commissie.
    Let op: Het regelen van vervoer naar Brussel doet ProDemos niet. Kom je met de trein? Boek dan tijdig je reis. 

Inschrijving

Onderaan deze pagina vind je het aanmeldformulier voor de Docentenreis Brussel.

Je dient je persoonlijk aan te melden (en niet namens een collega) zodat wij jouw juiste gegevens en keuzes hebben. Let op dat de gegevens identiek zijn aan de gegevens op jouw legitimatiebewijs (paspoort of ID-kaart). Indien je gegevens in het paspoort of op de ID-kaart afwijken van de opgegeven gegevens, kan je de toegang tot de gebouwen in Brussel worden ontzegd.

Het is niet mogelijk om op factuur te betalen, je betaalt direct via iDeal. De betaallink vind je in de bevestigingsmail die je van ons ontvangt.
Let op: zorg dat je bij het betalen dezelfde naam gebruikt als de naam die je hebt ingevuld op het aanmeldformulier. Ook als bijvoorbeeld de school betaalt en niet jijzelf.

Privacy
Wij vragen jouw persoonsgegevens voor de toegang tot de Europese instellingen. Wij delen jouw gegevens daarom met deze instanties. Verder willen wij het programma zo goed mogelijk op de voorkennis van deelnemers laten aansluiten en daarom vragen wij je over jouw onderwijsachtergrond.

Klik hier voor meer informatie rondom ons privacybeleid

Aanmeldformulier Docentenreis Brussel 16 & 17 november

Naam(Vereist)
Geboortedatum(Vereist)
Legitimatiebewijs(Vereist)
(Let op: een rijbewijs is geen geldig legitimatiebewijs tijdens deze reis)
Je documentnummer is een combinatie van letters en cijfers
Welk vak doceer je?(Vereist)
Keuzeprogramma Brussel(Vereist)
Je kunt hier jouw eerste keuze invullen. De groep wordt 50/50 verdeeld over de twee instellingen. Het kan dus zijn dat je niet bij jouw eerste keuze terecht komt.
Contactpersoon in geval van nood(Vereist)
Als je je wilt aanmelden voor één van de nieuwsbrieven van ProDemos vink dan hieronder jouw keuzes aan
Toestemming(Vereist)
Wij vragen jouw persoonsgegevens o.a. voor de toegang tot de Europese instellingen en het logistiek proces van de reis. Wij delen jouw gegevens daarom met externe instanties. Verder krijg je in ieder geval naderhand een enquête van ons gemaild. Voor meer informatie rondom ons privacybeleid ga naar prodemos.nl/privacy
Betaling(Vereist)