Huis voor democratie en rechtsstaat

Docentenreis Brussel

Dinsdag 27 oktober 2020 - Woensdag 2 december 2020, 09:00 uur - 17:00 uur

De Europese Unie is voor veel docenten een lastig onderwerp om in de klas te behandelen. Ga daarom mee op studiereis naar Brussel en vergroot je kennis over de Europese Unie en haar instituten!

In samenwerking met het Huis van Europa (de vertegenwoordiging van de Europese Commissie en informatiecentrum voor het Europees Parlement in Nederland), organiseert ProDemos in oktober en december weer twee docentenreizen naar Brussel. Docenten maatschappijleer, maatschappijkunde, maatschappijwetenschappen, geschiedenis en burgerschap kunnen zich inschrijven.

Tijdens deze reis kom je van alles te weten over de Europese Unie, zodat je na afloop deze nieuwe kennis over kunt brengen aan de leerlingen.

We brengen onder andere een bezoek aan de Europese Commissie, het Europees Parlement en de Europese Raad. Daarnaast komen er diverse gastsprekers langs die vertellen over hun werkzaamheden. Ook kun je óf het Parlamentarium (het bezoekerscentrum van het Europees Parlement), óf het Huis van de Europese Geschiedenis bezoeken.

De hotelovernachting en maaltijden tijdens de studiereis worden volledig verzorgd. ProDemos brengt €95,- (excl. btw) per deelnemende docent in rekening voor de organisatiekosten.

Let op: Het regelen van vervoer naar Brussel doet ProDemos niet. Je krijgt van ons natuurlijk wel start- en eindtijden door, zodat je de voor jou meest gunstige reis kunt uitzoeken.

Praktische informatie & inschrijving

  • Wanneer: dinsdag 27 en woensdag 28 oktober 2020 én dinsdag 1 en woensdag 2 december 2020
  • Beschikbare plaatsen: per reis zijn er 30 plaatsen beschikbaar
  • Inschrijven: Meld je nu aan voor de studiereis op 27 en 28 oktober of voor de studiereis op 1 en 2 december
  • Kosten: € 95,- (excl. btw) per deelnemende docent (vervoer naar Brussel is niet inbegrepen)

Let op: per onderwijsinstelling kunnen zich max. 2 docenten inschrijven.