Huis voor democratie en rechtsstaat

Debat: EU op weg naar 2019 – MFK, brexit en EP-verkiezingen

Woensdag 4 juli 2018, 17:15 uur - 18:30 uur

© European Commission

Het zijn roerige tijden voor Europa. Afgelopen mei presenteerde de Commissie-Juncker haar voorstel voor de meerjarenbegroting 2021-2027 van de EU. Het betekende het startschot voor de onderhandelingen over het meerjarig financieel kader (MFK). Intussen komen de deadline van de brexit en de Europese Parlementsverkiezingen – allebei in het voorjaar van 2019 – steeds dichterbij. Waar liggen de prioriteiten van Europa en hoe moeten die gefinancierd worden? Welke positie neemt Nederland in dit geheel in?

Adriaan Schout, Tomas Vanheste, Anne Mulder en Frits Lintmeijer nemen deel aan het debat als panellid. Het debat staat onder leiding van Kees Boonman.

Praktische informatie

  • Wanneer: woensdag 4 juli 2018 van 17.15 tot ca. 18.30 uur
  • Waar: Internationaal Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10 te Den Haag
  • Toegang: gratis, aanmelden via het aanmeldformulier

Democratie in Debat

Logo Democratie in DebatHet debat is onderdeel van Democratie in Debat, een debatreeks over de politieke actualiteit. Democratie in Debat is een samenwerkingsverband van ProDemos, Filmhuis Den Haag, het Montesquieu Instituut en Internationaal Perscentrum Nieuwspoort. Elke maand organiseren zij in politiek Den Haag het Actualiteitendebat, Film & Debat en het Politiek Café.