Huis voor democratie en rechtsstaat

Debat: Eén jaar Rutte III – Resultaten, uitdagingen en verwachtingen

Woensdag 3 oktober 2018, 17:15 uur - 18:30 uur

In oktober 2017 kwam het kabinet-Rutte III tot stand. Hoe wordt — bijna een jaar na de start — het kabinet beoordeeld? Welke resultaten zijn geboekt? En welke uitdagingen komt het kabinet tegen? Uiteenlopende zaken zoals de dividendbelasting, de klimaatdoelen van Parijs en een groeiend tekort aan arbeidskrachten in de publieke sector houden het kabinet nog wel even bezig. Welke antwoorden heeft Rutte III op deze en andere uitdagingen?

Ruud Koole, hoogleraar politicologie aan de Universiteit Leiden, zal de inleiding van het debat verzorgen. Hij neemt ook deel als panellid, samen met o.a. Tom Jan Meeus, politiek columnist bij NRC en Wouter Beekers van het Wetenschappelijk Instituut van de ChristenUnie. Overige panelleden worden zo spoedig mogelijk bekendgemaakt. Het debat staat onder leiding van Eva Kuit.

Praktische informatie

  • Wanneer: woensdag 3 oktober 2018 van 17.15 tot ca. 18.30 uur
  • Waar: Internationaal Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10 te Den Haag
  • Toegang: Het maximale aantal aanmeldingen is bereikt. Het is daarom helaas niet meer mogelijk u aan te melden voor dit debat via het aanmeldformulier. Wilt u op de reservelijst worden geplaatst? Dan kunt u een e-mail sturen naar debat@montesquieu-instituut.nl.

Democratie in Debat

Logo Democratie in Debat

Het Actualiteitendebat is onderdeel van Democratie in Debat, een debatreeks over de politieke actualiteit. Democratie in Debat is een samenwerkingsverband van ProDemos, Filmhuis Den Haag, het Montesquieu Instituut en Internationaal Perscentrum Nieuwspoort. Elke maand organiseren zij in politiek Den Haag het Actualiteitendebat, Film & Debat en het Politiek Café.