Huis voor democratie en rechtsstaat

Deadline inzendingen Pimp de Troonrede 2017

Zondag 10 september 2017, 23:59 uur

 

Wat is jouw plan voor Nederland? ProDemos organiseert dit jaar opnieuw ‘Pimp de Troonrede’, een schrijfwedstrijd voor iedereen die in Nederland iets wil veranderen. Doe mee en win een VIP-rondleiding door de Tweede Kamer!

De deadline voor het insturen van jouw inzending is vóór maandag 11 september.

Praktische informatie

  • Mail je troonrede naar pimpdetroonrede@prodemos.nl.
  • Je mag je troonrede ook inspreken via een videoboodschap: zet je video dan op YouTube en mail ons vóór 11 september de link.
  • Je troonrede moet gaan over een maatregel, idee of plan voor Nederland. Dit mag een abstracte visie zijn, maar ook een concrete maatregel – alles wat Nederland beter maakt.
  • Maximaal 350 woorden of 2 minuten film.
  • Begin je troonrede in elk geval met de woorden: ‘Leden van de Staten-Generaal…’.

En wat als jij één van de finalisten bent? Dan mag je jouw troonrede voordragen op de finale van Pimp de Troonrede 2017.

Over het Prinsjesfestival

Pimp de Troonrede wordt door ProDemos georganiseerd als onderdeel van het Prinsjesfestival. Stichting Prinsjesfestival organiseert jaarlijks met een groot aantal partijen het feest van de democratie. Het festival wil bijdragen aan de aandacht voor en de betekenis van Prinsjesdag en biedt in de week voor Prinsjesdag een programma vol feestelijke en inhoudelijke activiteiten.

Ieder jaar staat Prinsjesfestival in het teken van een thema. In 2017 is het thema: Tijd om elkaar te vinden; polarisatie – pacificatie 1917-2017. 2017 is het eeuwfeest van de pacificatie: het einde van jarenlang de strijd over kiesrecht en onderwijsvrijheid. Lees meer over het Prinsjesfestival op www.prinsjesfestival.nl